Νέο πρόγραμμα για το συνέδριο 'Τέχνη και Δημοκρατία' της Βουλής

ΒΟΥΛΗ       


  

 
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI
ΒΟΥΛΗ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI EUROKINISSI

Στις 10 το πρωί της Παρασκευής ο χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Μεταφέρθηκε για το Σάββατο η Β’ συνεδρία λόγω της επίσκεψης Ερντογάν

Το πρωί της Παρασκευής συνεχίζονται στο Μουσείο της Ακρόπολης οι εργασίες του διεπιστημονικού συνεδρίου «Τέχνη και Δημοκρατία» του Ιδρύματος της Βουλής με τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να απευθύνει χαιρετισμό.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, δεν κατόρθωσε να δώσει το παρών στο συνέδριο  εξαιτίας των υποχρεώσεων του στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Βούτσης θα απευθύνει τον σύντομο χαιρετισμό του την Παρασκευή πριν από την έναρξη της πρωινής συνεδρίας και θα παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών της Γ’ Συνεδρίας όπου προεδρεύει ο ΓΓ της Βουλής Κώστας Αθανασίου.

Λόγω της επίσκεψης Ερντογάν τροποποιήθηκε, πάντως το πρόγραμμα του συνεδρίου με τη Β’ Συνεδρία να μεταφέρεται για το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Την έναρξη του Συνεδρίου «Τέχνη και Δημοκρατία» κήρυξε η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, καθηγήτρια Νίκη Μαρωνίτη. Η κυρία Μαρωνίτη δήλωσε «εξαιρετικά χαρούμενη» που η έναρξη της θητείας συμπίπτει χρονικά με την πραγματοποίηση αυτού του συνεδρίου. «Το συνέδριο ξεκίνησε από την εμπνευσμένη ιδέα του Γενικού Γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου, αγκαλιάστηκε γρήγορα από τα αποφασιστικά όργανα του θεσμού, εντάχθηκε στον προγραμματισμό του Ιδρύματος από τις αρχές του 2017 και έκτοτε αποτέλεσε κεντρικό πεδίο έρευνας, γόνιμης ανταλλαγής απόψεων, διεπιστημονικής όσμωσης, συντονισμένης οργανωτικής προετοιμασίας» ανέφερε η κυρία Μαρωνίτη.

Η κυρία Μαρωνίτη εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθηση πως «το συνέδριο εντάσσεται αρμονικά στο πλαίσιο του δυναμικού, προοπτικού αναπτύγματος του Ιδρύματος που δρομολογείται τα τελευταία χρόνια, τροφοδοτώντας με τη σειρά του το τολμηρό και αποφασιστικό άνοιγμα του θεσμού προς περισσότερα γνωστικά πεδία, προς ένα ευρύτερο, ανήσυχο και διαφορετικό κοινό, προς θεματικές αχαρτογράφητες και εν πολλοίς ανεξερεύνητες, προς προβληματικές που εμβάλλουν στη διασταύρωση της πολιτικής, της δημοκρατίας με τον πολιτισμό και απαντούν σε μια σειρά από ανάγκες, αγωνίες, προσδοκίες/προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας».

Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network