Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατά νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο περί ακτιβισμού

Νεολαία ΠΑΣΟΚ κατά νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το ερωτηματολόγιο περί ακτιβισμού
ΑΘΗΝΑ-Ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο σινέ Κεραμεικός.(Eurokinissi-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση στη νεολαία του κυβερνώντος κόμματος εξαπέλυσε η Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή ένα από τα ερωτήματα που τίθενται στο διάλογο εν όψει του συνεδρίου της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηματολόγιο ενόψει του πρώτου της Συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές Απριλίου, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα μέλη της να απατήσουν σε διάφορες ερωτήσεις στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, προκειμένου να γίνει η απαραίτητη συλλογή απόψεων και ιδεών.

Ωστόσο, από την στιγμή της ανάρτησης του ερωτηματολογίου ξέσπασαν πολλές αντιδράσεις κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή ερωτήσεις που καλούσαν τους συμμετέχοντες να απαντήσουν αν θα υποστήριζαν καταλήψεις σε συμβολικούς στόχους όπως για παράδειγμα πολιτικά, κομματικά γραφεία και τράπεζες ή αν θα συμμετείχαν σε αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις όπως οργανωμένες κλοπές σε σούπερ μάρκετ.

Όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ ο ακτιβισμός της κλοπής

Οι παραπάνω ερωτήσεις προκάλεσαν και τα καυστικά σχόλια της νεολαίας ΠΑΣΟΚ η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για ευτελισμό της Αριστεράς, της Αλληλεγγύης, και της Δικαιοσύνης.

“Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στο ερωτηματολόγιο που δημιούργησε για να δει το κοινωνικό προφίλ των συνέδρων της αναγνωρίζει την ανικανότητα της ίδιας και του κόμματός της να χαράξει κοινωνική πολιτική. Οι δυστυχίες της ελληνικής κοινωνίας, η φτώχεια και η υποβάθμιση των κοινωνικών αγώνων φέρουν από το 2015 τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ και του Ακροδεξιού συνεταίρου του.

Σε αυτή την κατάσταση η νεολαία Σύριζα αντί να συμβάλλει στον δημόσιο διάλογο και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση της ψάχνει συνενόχους σε πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου που βαφτίζει ακτιβισμό. Η ελληνική κοινωνία θα στηριχθεί στη νέα γενιά που θα κάνει πράξη τα οράματα της μέσα από συνεχή προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ευτελίζουν κάθε έννοια: της Αριστεράς, του Ακτιβισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, της Αξιοκρατίας, της Δημιουργίας και της Παραγωγικότητας. Ο «ακτιβισμός της κλοπής» είναι το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα. Δεν είναι αυτό που ονειρεύεται και αξίζει κάθε νέος, προοδευτικός, δημοκρατικός πολίτης της πατρίδας μας.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα