Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μουζάλα για τη συγγνώμη στο Δένδια

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Μουζάλα για τη συγγνώμη στο Δένδια

Τι απαντά και τι καταλογίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην υπουργό Δημοσίας Τάξης. Γιατί ο Γιάννης Μουζάλας ζήτησε συγγνώμη στο Νίκο Δένδια

Συνυφασμένη “με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά” είναι η θητεία του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, σύμφωνα με τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που απάντησε στη “συγγνώμη” Μουζάλα προς τον πρώην υπουργό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FM, παραδέχτηκε πως η πραγματικότητα είναι διαφορετική από αυτό που εκτιμούσε, όταν διαδήλωνε εναντίον του κ. Δένδια.

“Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δένδια, διότι κάποτε διαδήλωνα εναντίον του για τις συνθήκες στα προαναχωρησιακά κέντρα και χρειάσθηκε να γίνω υπουργός για να μάθω ότι υπήρχε εμπλοκή με το Ελεγκτικό συνέδριο και με τα οικονομικά και δεν έφταιγε ο κ. Δένδιας, δεν υπήρχαν λεφτά για να καλυτερέψουν οι συνθήκες εκεί. Είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Λίγο μετά, σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Δένδιας, υπογράμμισε, πως τιμά τον κ. Μουζάλα η συγγνώμη που ζήτησε. “Οφείλω να αναγνωρίσω πως δεν είναι σύνηθες, ένας Υπουργός ή πολιτικός να έχει το θάρρος να το κάνει”, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Συγγνώμη σε ποιον;

Στην ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει για την δήλωση Μουζάλα:

“Ο Νίκος Δένδιας  έχει συνυφανθεί με μία από τις μελανότερες πτυχές της τριετούς διακυβέρνησης Σαμαρά: με το όργιο καταστολής και αυταρχισμού. Η υπουργεία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον «Ξένιο Δία», τις επιχειρήσεις «σκούπα» μεταναστών και προσφύγων από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τον Έβρο, με τους βασανισμούς των 15 αντιφασιστών συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ (η καταγγελία των οποίων είχε λάβει διεθνή χαρακτηριστικά), με τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης της Αμυγδαλέζας και άλλων κέντρων κράτησης, με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε όποιον –  φοιτητή ή εργαζόμενο, άνεργο ή μετανάστη – τολμούσε να διεκδικήσει, να αντισταθεί, να σηκώσει κεφάλι. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε οποιονδήποτε λόγο για να ζητήσουμε συγγνώμη από τον προαναφερθέντα”.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα