Νέος εκβιασμός την ύστατη ώρα

Νέος εκβιασμός την ύστατη ώρα
Συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015,για την συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα για νέα μέτρα ή αλλαγές στα ήδη ψηφισθέντα, ενώ το ΔΝΤ πιέζει το Βερολίνο για το χρέος. Η Αθήνα δεν πρόκειται να υποχωρήσει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

Σε νέο θρίλερ φέρεται να εξελίσσεται η συνεδρίαση του Eurogroup, με τη διελκυστίνδα μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου να συνεχίζεται, αλλά και νέο εκβιασμό προς την Αθήνα για επιπλέον μέτρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μέσα στο Eurogroup, το ΔΝΤ προσπαθεί να πιέσει τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το θέμα του χρέους, στο οποίο επιμένει, ενώ από την πλευρά της η Γερμανία προσπαθεί να εκβιάσει την Ελλάδα για νέα μέτρα ή και αλλαγές στα υπάρχοντα μέτρα, που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Από το Μαξίμου ξεκαθάριζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει περαιτέρω, ενώ παρά τις διαφορές υπάρχει η αισιοδοξία, πως το Eurogroup θα καταλήξει σε συμφωνία.

Οι ουρές της συμφωνίας που προκαλούν τη νέα αντιπαράθεση είναι, όπως έγραφε νωρίτερα το News247, το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εξήγγειλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, η εξαίρεση από τις αγοραπωλησίες μεταξύ τραπεζών και distress funds για κόκκινα δάνεια που είχαν την εγγύηση του δημοσίου, η ρύθμιση Σπίρτζη για τα διόδια από την Εγνατία οδό και η σύμβαση για το Ελληνικό.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το θρίλερ με τις πολλές υποδόσεις πάντως έληξε, καθώς τελικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η εκταμίευση θα γίνει σε δύο δόσεις, μία μεγάλη 7,5 δισ ευρώ τον Ιούνιο και μία μικρότερη, 2,8 δισ ευρώ το φθινόπωρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα