Νέος πρόεδρος διοικούσας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ο Σπηλιόπουλος

Νέος πρόεδρος διοικούσας της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη ο Σπηλιόπουλος

Ο πρώην βουλευτής διαδέχεται τον Γυφτόπουλο με απόφαση Μητσοτάκη και αναλαμβάνει το συντονισμό του εκλογικού αγώνα της ΝΔ στη συμπρωτευουσα εν όψει εθνικών, δημοτικών και ευρωεκλογών.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης καθώς και Συντονιστής του εκλογικού αγώνα ορίζεται από σήμερα ο Αναστάσιος Σπηλιόπουλος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος θα λάβει τη θέση του κ. Αντώνη Γυφτόπουλου, ο οποίος όπως αναφέρει σε ανακοινωση της η ΝΔ “για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την αντικατάστασή του”. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Γυφτόπουλο για την επιτυχημένη θητεία του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον διάδοχό του ενόψει και των πολλαπλών εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες.

Ο κ.Σπηλιόπουλος είναι ο τέταρτος πρόεδρος διοικούσας επιτροπής Θεσσαλονίκης που αναλαμβάνει την τελευταία διετία. Μετά την εκλογή του κ.Μητσοτάκη στην ηγεσία ο τότε πρόεδρος της διοικούσας Μηνάς Σαμαντζίδης αν και είχε στηρίξει στις εσωκομματικές τον Απόστολο Τζιτζικώστα είχε αρχικά παραμείνει στη θέση του, ωστόσο τον Αύγουστο του 2016 είχε παραιτηθεί και είχε οριστεί η Βίκυ Ευταξά διάδοχος του. Η κ.Ευταξά, η οποία ήταν εκ των στελεχών που εξαρχής είχαν στηρίξει Μητσοτακη στις εσωκομματικές εκλογές, αντικαταστάθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και ενώ τα τοπικά στελέχη της ΝΔ είχαν εκφράσει ενόχληση γιατί τηλεφώνησε στις ΝΟΔΕ συνιστώντας αυτοσυγκράτηση εν όψει των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό. Ο κ.Γυφτόπουλος που τη διαδέχθηκε φέρεται να ήταν πρόταση της εκπροσώπου τύπου Μαρίας Σπυρακη, η οποια θα πολιτευθεί μάλιστα στην Α’ Θεσσαλονίκης, ωστόσο φαίνεται πως είχε βρεθεί στο στόχαστρο τοπικών στελεχών, με αφορμή το γεγονός ότι δεν διέμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη απαρτίζονται από τέσσερις Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές, οι οποίες εκλέγονται και τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης ο οποίος ορίζεται από τον εκάστοτε πρόεδρο του κόμματος.

Ο πρώην βουλευτής κ.Σπηλιόπουλος θεωρείται ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων και στόχος του τώρα θα είναι να κλείσει εσωκομματικά μέτωπα και να συντονίσει τον εκλογικό αγώνα της ΝΔ στη συμπρωτευουσα εν όψει εθνικών, δημοτικών και ευρωεκλογών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα