Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν βοηθάει ούτε ο ηγεμονισμός, ούτε η Βαβυλωνία

Ο ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ, Νίκος Ανδρουλάκης
Ο ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ, Νίκος Ανδρουλάκης EUROKINISSI

Την αντίθεση του στην απόφαση για την μη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των συνέδρων κατέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που έστειλε ταυτόχρονα και μήνυμα ενότητας μπροστά στη μάχη των ερχόμενων εκλογών

Την άποψη του για τον οδικό χάρτη που θα πρέπει να ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής την επόμενη μέρα κατέθεσε στο ιδρυτικό Συνέδριο του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πρέπει να αγκαλιάσουμε τις αγωνίες του ελληνικού λαού. Πρέπει να αγωνιστούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για όλους και ιδιαίτερα για τους πιο αδύναμους», είπε ο νεαρός ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε σε ορισμένα λάθη που έγιναν τον τελευταίο καιρό τονίζοντας ότι οι προτάσεις που καταθέτει δεν κρύβουν καμιά ιδιοτέλεια. «Μοναδική μου μου αγωνία είναι να μην απογοητεύσουμε την προσδοκία των 212.000 πολιτών που μας έδωσαν την ελπίδα. Και μας τίμησαν με την συμμετοχή τους στο νέο αυτό εγχείρημα στις 12 Νοέμβρη».

Προσέθεσε μάλιστα ότι δόθηκε λάθος μήνυμα στον ελληνικό λαό η εικόνα διαμοιρασμού της παράταξης. «Έπρεπε να είχε προκριθεί μια δημοκρατική διαδικασία με τους χιλιάδες ανθρώπους που μας τίμησαν, είτε μέσω των συνέδρων είτε μέσω της βάσης για να επιλέξουν αυτοί τους αντιπροσώπους τους και μάλιστα να βάλουμε και κάποιες δικλίδες ασφαλείας να υπάρχει πολυφωνία. Όχι όμως να υπάρχει διορισμός. Ήταν ένα λάθος μήνυμα προς την Ελληνική κοινωνία που δεν βοηθάει στην προσπάθεια που κάνουμε», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα του διορισμού των μελών της Κεντρικής Επιτροπής κατέθεσε την εξής πρόταση: «Αυτή η Κεντρική Επιτροπή να ονομασθεί "Προσωρινή" και να είναι μια δέσμευση ότι θα μείνουμε όλοι ενωμένοι, θα δώσουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών. Την επόμενη μέρα να κάνουμε ένα συνέδριο πραγματικό».

Τέλος, στο δίλημμα της συγκυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι «Εάν θέλουν οι πολίτες να κυβερνήσουμε, ας μας τιμήσουν με την ψήφο τους. Εάν το βράδυ των εθνικών εκλογών επικροτήσουν το Κίνημα Αλλαγής είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο αυτό με καθαρή προγραμματική συμφωνία και ιεραρχημένες προοδευτικές προτεραιότητες».

Παράλληλα, ζήτησε τη θέσπιση θητειών από το 2021, 4 για τους βουλευτές και 3 για τους ευρωβουλευτές "χωρίς να διαταράξει την σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα και τις επόμενες εκλογές, αλλά βάζοντας το λιθαράκι της ριζοσπαστικής ανανέωσης μετά το 2021 για την επόμενη δεκαετία. Γιατί η πολιτική δεν είναι επάγγελμα. Είναι λειτούργημα και πρέπει να το αποδείξουμε στο καταστατικό που εγκρίνουμε σήμερα", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Συνέδριο Κίνημα Αλλαγής, Κίνημα Αλλαγής
SHARE:

24Media Network