Νίκος Παπαθανάσης: “Δεν χρωστάω στο Δημόσιο, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο”

Νίκος Παπαθανάσης: “Δεν χρωστάω στο Δημόσιο, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο”
Ο Νίκος Παπαθανάσης INTIME NEWS

Για επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα έκανε ξανά λόγο ο Νίκος Παπαθανάσης αναφορικά με την υπόθεση αθέτησης δανειακών υποχρεώσεων που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Documento.

Ψεύδη χαρακτήρισε όσα αποκαλυπτικά φέρνει στο φως της δημοσιότητας η κυριακάτικη εφημερίδα Documento αναφορικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση αθέτησης δανειακών υποχρεώσεων, ο Νίκος Παπαθανάσης επαναλαμβάνοντας πως το εν λόγω δημοσίευμα είναι “επίθεση δολοφονίας χαρακτήρα”.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (25/03) στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τις ιδιωτικές επενδύσεις τόνισε πως δεν χρωστάει τίποτα στο Δημόσιο, δεν έχει ποτέ καταδικαστεί και δεν έχει πάρει ποτέ κανένα δάνειο, επαναλαμβάνοντας πως το δάνειο που έχει λάβει για το σπίτι του το εξυπηρετεί κανονικά.

Όπως είπε, «είμαι εγγυητής σε εταιρεία στην οποία ήμουν μικρομέτοχος και από την οποία αποχώρησα το 2005. Μετά η τράπεζα πήρε ακίνητα της εταιρείας και ήθελε να κάνει ανάκληση της γονικής παροχής, η οποία έκλεισε με την έφεση που έκανα. Δεν καταδικάστηκα, δεν τελεσιδίκησε. Παραμένω υπεύθυνος για την εγγύηση, δεν γνωρίζω τίποτα για το δάνειο, γιατί δεν έχω σχέση με την εταιρεία».

Και σε σχετικό ερώτημα απάντησε πως, αν η εταιρεία δεν εξυπηρετήσει το δάνειο, «θα το εξυπηρετήσω εγώ. Όμως δεν γνωρίζω τι κάνει η εταιρεία και τι χειρισμούς κάνει με την τράπεζα. Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία, ένας από τους μετόχους έχει πεθάνει».

Εξήγησε πως επρόκειτο για εταιρεία κατασκευαστική, που πήρε το δάνειο για ανάπτυξη, που δόθηκε με κάλυψη 120%.

Στη συνέχεια « σε ανύποπτο χρόνο ήρθε η τράπεζα μετά από πέντε χρόνια να αμφισβητήσει τη γονική παροχή», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν δέχθηκε όχληση από την τράπεζα, για το υπόλοιπο του δανείου, είπε πως, «ξέρω ότι, εκπλειστηριάστηκαν ακίνητα, υπάρχει ένα υπόλοιπο ποσό κι αν δεν πληρωθεί το ποσό, θα το πληρώσω εγώ. Παραμένω υπεύθυνος για το συγκεκριμένο δάνειο. Μου είπαν ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο, αυτοί μου είπαν ότι είμαι εγγυητής σε όλο το ποσό, το 1,8».

*Το NEWS 24/7 αναλαμβάνει δράση για τη βελτίωση της διαφάνειας στην Ελλάδα με το Παρατηρητήριο της Διαύγειας! Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και στη διαφάνεια μέσα από μια καινοτόμα πρωτοβουλία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα