ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Ο Νίκος Παπαθανάσης, είναι Έλληνας πολιτικός και εν ενεργεία Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το 2016 τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 8 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 4 Αυγούστου 2020, αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής και κατάγεται από το Αγρίνιο. Σπούδασε μηχανολόγος-μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και την αεροναυπηγική. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) την περίοδο 1989 - 1991, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα την περίοδο 1991 - 1993, διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε την περίοδο 2005 - 2009, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ) την περίοδο 2008-2010, καθώς και πρόεδρος στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε., την περίοδο 2012-2014.

Επενδύσεις

Νέα επιτροπή "σοφών" για τις "εμβληματικές επενδύσεις" - Ποιοι συμμετέχουν

Πώς η επιτροπή "σοφών" θα γνωμοδοτεί την ένταξη στο καθεστώς και στις επιχορηγήσεις των επενδυτικών σχεδίων τόσο από το ΠΤΔ όσο και από τους πόρους του ΤΑΑ. Τα κονδύλια και το "πρόκριμα" για τα ενεργειακά έργα.

Λογαριασμός της ΔΕΗ

Παπαθανάσης: Η ρήτρα αναπροσαρμογής καταργείται τον Ιούλιο

Την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, έκανε γνωστή ο Νίκος Παπαθανάσης. "Εν μέρει θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και το υπόλοιπο θα καλύπτεται από τα μέτρα και τους πόρους που θα προκύψουν".

Έμπρακτη στήριξη νέων επιχειρηματιών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Έμπρακτη στήριξη νέων επιχειρηματιών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης γράφει στο NEWS 24/7 για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Eteron από την aboutpeople.

Yπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στην HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development.

Το "ενωτικό" μήνυμα του Γεωργιάδη για το Ελληνικό

Με καλά λόγια για τις προηγούμενες κυβερνήσεις, παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της «Ελληνικό Α.Ε.» στην HELLINIKON GLOBAL I S.A., θυγατρική της Lamda Development.

Παπαθανάσης: Γάμοι μετά μουσικής αλλά δίχως χορό - Oι αλλαγές στην άρση μέτρων

Παπαθανάσης: Γάμοι μετά μουσικής αλλά δίχως χορό - Oι αλλαγές στην άρση μέτρων

"Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάσης, αναφορικά με τη μουσική.

Στιγμιότυπο από καφέ-ταράτσα στο Μοναστηράκι μετά το άνοιγμα της εστίασης

Άρση μέτρων: Η εστίαση είναι εδώ: Τι θα γίνει με τη μουσική - Τα επόμενα βήματα για τα "ανοίγματα"

Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα. Πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης. Επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, ενώ εξετάζεται άνοιγμα παιδικών σταθμών και φροντιστηρίων.

Παραλία με ξαπλώστρες.

Παπαθανάσης: Πότε θα ανοίξουν οι παραλίες - Τέλος το sms για το λιανεμπόριο

Την κατάργηση του sms για το λιανεμπόριο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης. Τι είπε για τις οργανωμένες παραλίες,  τα φροντιστήρια και πώς θα προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Παπαθανάσης: Στήριξη στους κλάδους που επλήγησαν – Άνοιγμα εστίασης μετά το Πάσχα

"Δεν υπάρχει υπουργός και κυβέρνηση που να θέλουν κλειστές οικονομικές δραστηριότητες. Όλα έχουν σχέση με τα κρούσματα, με τις ΜΕΘ", υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Ο Νίκος Παπαθανάσης.

Παπαθανάσης: Έκκληση σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη να τηρήσουν τους κανόνες

"Καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν θέλει να κρατά κλειστά τα καταστήματα. Υπάρχει μια επιτροπή επιστημόνων που έχει ένα μοντέλο το οποίο ακολουθεί" δήλωσε ο αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης.