ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Ο Νίκος Παπαθανάσης, είναι Έλληνας πολιτικός και εν ενεργεία Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Το 2016 τοποθετήθηκε γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας. Στις 8 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 4 Αυγούστου 2020, αναβαθμίστηκε σε Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής και κατάγεται από το Αγρίνιο. Σπούδασε μηχανολόγος-μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων και την αεροναυπηγική. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) την περίοδο 1989 - 1991, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στην Ολυμπιακή Αεροπλοΐα την περίοδο 1991 - 1993, διευθύνων σύμβουλος της ΗΣΑΠ Α.Ε την περίοδο 2005 - 2009, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικών Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών Δημοσίου Ενδιαφέροντος (ΚΕΔΕΟ) την περίοδο 2008-2010, καθώς και πρόεδρος στην ΣΤΑΣΥ Α.Ε., την περίοδο 2012-2014.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Παπαθανάσης: Στήριξη στους κλάδους που επλήγησαν – Άνοιγμα εστίασης μετά το Πάσχα

"Δεν υπάρχει υπουργός και κυβέρνηση που να θέλουν κλειστές οικονομικές δραστηριότητες. Όλα έχουν σχέση με τα κρούσματα, με τις ΜΕΘ", υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Ο Νίκος Παπαθανάσης.

Παπαθανάσης: Έκκληση σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη να τηρήσουν τους κανόνες

"Καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν θέλει να κρατά κλειστά τα καταστήματα. Υπάρχει μια επιτροπή επιστημόνων που έχει ένα μοντέλο το οποίο ακολουθεί" δήλωσε ο αν. υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης.