Νίκος Παππάς: Με τον νόμο για τον οποίο μας κατηγορείτε λειτουργούν σήμερα τα κανάλια

Νίκος Παππάς: Με τον νόμο για τον οποίο μας κατηγορείτε λειτουργούν σήμερα τα κανάλια
Ο Νίκος Παππάς Eurokinissi

"Έχω κάνει το καθήκον μου" δήλωσε ο πρώην υπουργός Επικρατείας. Κατηγόρησε την Ν.Δ για προσπάθεια να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω συκοφαντιών

Υπό το βλέμμα του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που μπήκε την ώρα εκείνη στην αίθουσα,  τοποθετήθηκε στην Βουλή ο Νίκος Παππάς, για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να συσταθεί προανακριτική εναντίον του για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε της νομοθεσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι κάλυψε ένα συνταγματικό κενό ενώ πρόσδωσε έσοδα στο κράτος.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς “είμαι περήφανος που ανεβαίνω σε αυτό το βήμα με αφορμή την διάτρητη πρόταση της Νέας Δημοκρατίας” προσθέτοντας πως “έχω κάνει το καθήκον μου απέναντι στις ιδέες μου και την παράταξη που έχω την τιμή και το βάρος να υπηρετώ”.

Αναφερόμενος στην διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών το 2016 σημείωσε ότι αποτελεί το νομοθετικό πλαίσιο με βάση το οποίο λειτουργούν ακόμη και τώρα τα τηλεοπτικά κανάλια. Επίσης τόνισε ότι πρόκειται για “μία διαδικασία κατά την οποία το δημόσιο δεν δαπάνησε λεφτά, εισέπραξε λεφτά”. “Λεφτά που είχατε συστηματικά αρνηθεί να εισπράξετε” είπε απευθυνόμενος στην Νέα Δημοκρατία τονίζοντας πως “θελήσαμε πιστοί στο πρόγραμμα μας να εφαρμόσουμε αυτό που το Σύνταγμα προβλέπει ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να έχουν άδεια”. Μάλιστα αναφέρθηκε εκτενώς στο παρελθόν και στην επ’ αόριστον παράταση που είχε δοθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου ώστε οι τηλεοπτικές επιχειρήσεις να αξιοποιούν τις τηλεοπτικές συχνότητες δίχως να καταβάλουν αντίτιμο.

Ειδικά για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα – που συμμετείχε στον διαγωνισμό του 2016- σημείωσε πως “αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό γιατί δεν κατέβαλε την δόση για την άδεια”. Σχολίασε σκωπτικά πως “τόσο πολύ τον βοηθήσαμε. Του δεσμεύσαμε τα χρήματα και τον αποκλείσαμε από τον διαγωνισμό”.

Ο πρώην υπουργός αποκάλεσε “κακόγουστη φάρσα” και “γελοία ιστορία” την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση παίρνει την θέση του Χρ.Καλογρίτσα στην διαμάχη με την εταιρία CCC σχετικά με δάνειο 3 εκατομμυρίων και μάλιστα με επιλογή στοιχείων της δικογραφίας. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι “αγνοείτε διαιτητική απόφαση του δικαστηρίου της Ελβετίας” υπέρ της CCC και ότι “το πρωτοδικείο Αθηνών έχει καταστήσει αυτή την απόφαση εκτελεστή”. Σημείωσε μάλιστα για τον Χρ.Καλογρίτσα πως “δικηγόρος του είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος και συνεργάτης του ο Τάκης Θεοδωρικάκος”. Ενέπλεξε μάλιστα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ο Χρ.Καλογρίτσας ήταν μαζί με τον Τ.Θεοδωρικάκο στην εταιρία GPO όταν ο τελευταίος ήταν συνεργάτης του σημερινού πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι η Ν.Δ κάνει την συγκεκριμένη πρόταση “για να πλήξει μια παράταξη και ένα κόμμα”. Απευθύνθηκε στους βουλευτές λέγοντας “σας καλώ να σκεφθείτε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που το δημόσιο εισέπραξε χρήματα. Δεν υπάρχει θέμα υπερ-κοστολόγησης. Υπάρχει μία αστική διαφορά μεταξύ δύο επιχειρηματιών και έχουμε την Ν.Δ να υιοθετεί ένα μέρος των επιχειρημάτων του ενός μέρους και να αγνοεί τα αποφάσεις των δικαστηρίων”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα