Νίμιτς: Είναι η κατάλληλη στιγμή για λύση

Συνάντηση του υπουργύ Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του υπουργύ Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ επισημαίνοντας την "δυναμική" που υπάρχει στο ζήτημα τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία

"Πρέπει να το δούμε ως την κατάλληλη στιγμή, το συζητάμε 25 χρόνια, όλοι ξέρουν ποια είναι τα ζητήματα. Είναι ώρα των αποφάσεων και πιστεύω ότι βρισκόμαστε εκεί" τόνισε ο ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό, Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Νίμιτς χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και ανέφερε ότι σήμερα έλαβε γνώση των απόψεων της ελληνικής πλευράς, επισημαίνοντας ότι "η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ ειλικρινής και ενεργητική προς τη λύση του πρόβληματος". "Υπάρχουν διάφορα δύσκολα ζητήματα, εδώ και πολλά χρόνια, αλλά υπάρχει βούληση και εδώ και πιστεύω επίσης και στα Σκόπια" πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι "υπάρχει μία δυναμική". Εξέφρασε, δε, την ικανοποίησή του για τις ελληνικές θέσεις δηλώνοντας "θετικός" ως προς αυτές.

ADVERTISING

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, εξήγησε ότι έχει δώσει κάποιες ιδέες και στις δύο κυβερνήσεις, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε αυτές. "Υπήρξαν κάποιες διαρροές ορισμένων ιδεών, όμως δεν θεωρώ ότι πρέπει να λέω δημόσια αυτές τις ιδέες" είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας: "Και οι δύο κυβερνήσεις μπορεί να έχουν τις δικές τους ιδέες και μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ελπίζω, κάποιες από τις δικές μου. Ποτέ δεν δίνω τελικές ιδέες, είμαι μεσολαβητής, δεν είμαι δικαστής, έδωσα τις καλύτερες ιδέες μου που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή. "Σε ό,τι αφορά τις απόψεις μου πιστεύω ότι οι επόμενες είναι εβδομάδες διαβουλεύσεων για να δούμε πού πάμε και να επανεκτιμήσουμε στη συνέχεια την κατάσταση" κατέληξε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ.

Πηγή:ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κουμουτσάκος σε Νίμιτς: Μόνη εγγύηση η αλλαγή του σκοπιανού Συντάγματος

SHARE:

24Media Network