Νίνα Κασιμάτη σε Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Μην χρησιμοποιείτε το όνομά μου

Διαβάζεται σε 2'
Η Νίνα Κασιμάτη
Η Νίνα Κασιμάτη INTIME

Πληροφορίες για έγγραφη διαμαρτυρία από τη βουλεύτρια Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, σχετικά με την πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

Ενισχύεται η εικόνα χάους στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πλέον προστίθεται και η Νίνα Κασιμάτη στους βουλευτές που αμφισβητούν τον τρόπο λειτουργίας της.

Σε e-mail που απέστειλε στην κοινοβουλευτική ομάδα η βουλεύτρια της Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να αξιώνει να μην χρησιμοποιηθεί το όνομά της σε τυχόν πρόταση νόμου ή ανάλογη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, δίχως να προηγηθεί συζήτηση και η συναίνεσή της.

Στο ίδιο μήνυμα, η Νίνα Κασιμάτη ουσιαστικά φέρεται να διαμαρτύρεται για τον τρόπο που λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα, ιδίως μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη στον πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο προκειμένου να καταθέσει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους.

Παρά το γεγονός ότι το μήνυμα της Νίνας Κασιμάτη αναφέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- στα προαναφερθέντα διαδικαστικά ζητήματα, πιθανολογείται πως στην ουσία συνιστά πολιτική διαφωνία. Αυτή φέρεται να αφορά τόσο την ουσία της πρότασης νόμου για τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας όσο και το timing που επιλέγει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, υπάρχει έντονη φημολογία για ενστάσεις της βουλεύτριας της Β’ Πειραιά και στον τρόπο χειρισμού του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η έγγραφη διαμαρτυρία της Νίνας Κασιμάτη, πάντως, αντικειμενικά προστίθεται στις διαφωνίες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία 24ωρα και από άλλους βουλευτές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδια. Κορυφαία αυτών βέβαια η διαφωνία του υπερτομεάρχη Παύλου Πολάκη για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και οι ενστάσεις που καταγράφθηκαν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Διονύση Καλαματιανό, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Γιάννη Σαρακιώτη, τον Διευθυντή της Κ.Ο. Γιώργο Τσίπρα αλλά και την βουλευτή Επικρατείας, Έλενα Ακρίτα.

Όλα αυτά ενώ για το επόμενο Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί η περίφημη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες. Εκεί όπου οι βουλευτές του κόμματος φιλοξενούμενοι σε μισθωμένο από τον Στέφανο Κασσελάκη ξενοδοχείο, πρόκειται να συζητήσουν για το σύνολο του νομοθετικού έργου. Μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει -υπό τις παρούσες συνθήκες- ποιοι βουλευτές τελικά θα δώσουν το «παρών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα