Γάμος ομόφυλων: Ο Πολάκης ακύρωσε την κομματική πειθαρχία του Κασσελάκη

Διαβάζεται σε 3'
kasselakis-polakis
Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης Intime

Χάος στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία, μετά την αντίθεση Πολάκη στο νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Άνω κάτω κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ η διαφωνία Πολάκη για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε παρέμβαση του βουλευτή Χανίων, ο οποίος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Παρασκευή δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να ψηφίσει το νομοσχέδιο, οφείλεται η εικόνα χάους που παρουσιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, μόλις την Πέμπτη, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ενώ σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δώρα Αυγέρη σε δικές της τηλεοπτικές δηλώσεις ανέφερε ότι αν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσει το νομοθέτημα, δεν θα διαγραφεί.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος υποστήριξε μάλιστα πως η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία είχε συμβολικό και εμφατικό χαρακτήρα.

Η εικόνα οπισθοχώρησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα ζήτημα όπου ο πρόεδρος της χαρακτήρισε ως αυτονόητο οφείλεται προφανώς στη διάσταση ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες στην ΠΓ υποστήριξε ότι έχει διαφωνήσει και στο παρελθόν με τα ζητήματα αυτά, όταν πρόεδρος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Φέρεται μάλιστα να δήλωσε ότι πιέστηκε προκειμένου να συνυπογράψει σχετική πρόταση νόμου επί Αλέξη Τσίπρα, επιρρίπτοντας ευθύνες στον τότε διευθυντή του γραφείου του, Μιχάλη Καλογήρου.

Η εικόνα που παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση έχει προκαλέσει την οργή στελεχών του κόμματος που επισημαίνουν ότι “έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ή ο Κασσελάκης πρέπει να παραιτηθεί ή η Αυγέρη”.

Ανάρτηση Κασσελάκη “προς αποφυγή παρεξηγήσεων”

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε ανάρτηση στα social media μετά την εικόνα χάους που δημιουργήθηκε, σημειώνοντας ότι “δεν έχουμε δει ούτε μία λέξη από αυτό που θέλει να φέρει η ΝΔ προς διαβούλευση”.

Όπως είπε, “η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και έχει κατατεθεί από όλους τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ“.

Για το ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας και την ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε το εξής: “Δε νοείται Βουλευτής Αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο”.

“Όταν δω το νομοσχέδιο της ΝΔ, θα σας δημοσιοποιήσω την άποψή μου. Αδιαμεσολάβητα και με ειλικρίνεια, όπως πάντα” συνέχισε ο κ. Κασσελάκης.

Εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, εάν παρεκκλίνει ένας Βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις” είπε τέλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα