Νόμος και τάξη στο Κουκάκι: Η κυβέρνηση καλύπτει την ΕΛ.ΑΣ.

Νόμος και τάξη στο Κουκάκι: Η κυβέρνηση καλύπτει την ΕΛ.ΑΣ.
Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι Eurokinissi

Ενώ οι αντιδράσεις για τη σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ συνεχίζονται, η κυβέρνηση επιμένει στην ατζέντα νόμου και τάξης με επιχείρημα και τις δημοσκοπήσεις

Το δόγμα “νόμος και τάξη” κινδυνεύει να εγκλωβίσει την κυβέρνηση στο Κουκάκι:

Μετά και το ηχητικό ντοκουμέντο από τη σύλληψη του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ στην ταράτσα του σπιτιού του και ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, οι αντιδράσεις συνεχίζονται και η κυβέρνηση επί του παρόντος παραπέμπει στην πάγια θέση της υπέρ της διερεύνησης κάθε περιστατικού αυθαιρεσίας, καλύπτοντας όμως την ΕΛΑΣ σιωπηρά απολύτως μέχρι νεωτέρας.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο βεβαίως στέκονται ιδιαίτερα στη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse (Σκάι), σύμφωνα με την οποία το 54% των πολιτών συνολικά θεωρεί ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την ασφάλεια και τη νομιμότητα κινούνται σίγουρα (29%) προς τη σωστή κατεύθυνση ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση (25%).

Το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι σίγουρα και μάλλον κινείται σε σωστή κατεύθυνση η κυβέρνηση ανεβαίνει στο 82% μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι το ποσοστό αυτό είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και φτάνει στο 85%!

Τα στελέχη της ΝΔ οχυρώνονται εν τω μεταξύ πίσω από τη γραμμή “ο νόμος ισχύει για όλους” όσον αφορά στην περίπτωση του γνωστού σκηνοθέτη με στελέχη όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης να υιοθετούν απόλυτα την εκδοχή της ΕΛΑΣ πως ο κ.Ινδαρές στήριζε την κατάληψη. Ενώ όταν ο κ.Γεωργιάδης βρέθηκε χθες αντιμέτωπος με μάρτυρα που διέψευσε κάτι τέτοιο, αλλά και τα σενάρια περί συμμετοχής των παιδιών του σκηνοθέτη στην κατάληψη, ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε ότι εφόσον δεν δέχθηκε ο κ.Ινδαρές να μπει η αστυνομία στο σπίτι του χωρίς ένταλμα δεν είναι νομοταγής και άρα στήριζε την κατάληψη!

Του κ.Γεωργιάδη είχε προηγηθεί βεβαίως ο “έτερος Καππαδόκης” Μάκης Βορίδης, ο οποιος είχε υποστηρίξει πως “για αυτό μας ψήφισαν οι πολίτες”, εκφράζοντας ένα ρεύμα εντός της ΝΔ.

Ομως αυτά δεν είναι “μεμονωμένα περιστατικά”, καθώς η γενικότερη άποψη στη ΝΔ και στην κυβέρνηση ακόμη και μετά το ντοκουμέντο της σύλληψης είναι ότι πρώτον δεν απαντά στις κατηγορίες της ΕΛΑΣ και δεύτερον ότι ο σκηνοθέτης φώναζε αυτά που φώναζε για να καλύψει εαυτόν.

Το ερώτημα βεβαίως πως ένας άνθρωπος ο οποίος κατηγορεί τους αστυνομικούς ότι φέρονται όπως και οι αναρχικοί δηλαδή με ιδεοληψία και ο οποίος υβρίζει τους αναρχικούς, υποστήριζε την κατάληψη όπως ισχυρίζεται η ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι στο ηχητικό ντοκουμέντο ο κ.Ινδαρές φωνάζει στους αστυνομικούς: “Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε, που καίνε τα μαγαζιά απο ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο” και “Τέλειωσε ο παραλογισμός με τους αναρχικους και τώρα ξεκίνησε ο παραλογισμός με αυτούς που ήρθανε να…” και εκεί το ηχητικό σταματά.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε απαντήσει ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα για τη συγκεκριμένη υπόθεση αν και έκανε μία έμμεση αναφορά γενικώς στα θέματα της ασφάλειας. Στην αρχή της ομιλίας του υπενθύμισε ότι είχε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό για τρεις κεντρικές προτεραιότητες, ότι θα μειώσει τους φόρους, ότι θα δημιουργήσει πολλές και καλά πληρωμένες δουλειές, και ότι θα αποκαταστήσει το αίσθημα της ασφάλειας, προσθέτοντας: “Και αυτό ακριβώς κάνω.”

Επομένως δεν “άδειασε” κατά κανένα τρόπο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, καθώς εξάλλου στη ΝΔ επικροτούν και υπερθεματίζουν για την εκκένωση καταλήψεων. Όμως από την άλλη ο πρωθυπουργός με ένα τρόπο απέφυγε να μπει ο ίδιος προσωπικά στην εικόνα της αντιπαράθεσης γύρω από την εισβολή άνευ εντάλματος όπως καταγγέλλεται στο σπίτι γνωστού σκηνοθέτη δίπλα στην κατάληψη στο Κουκάκι, καθώς εξάλλου η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν είχε λόγο συνεπώς να “πάρει πάνω” του μία υπόθεση, από την οποία κανείς στην κυβέρνηση δεν μπορεί να προβλέψει εάν στο τέλος προκύψουν και λάθη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα