Novartis: Κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Άρειο Πάγο

Novartis: Κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Άρειο Πάγο
Κατάθεση Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση της NOvartis, στον Άρειο Πάγο Eurokinissi

Ο Ανδρ. Λοβέρδος που ελέγχεται για την υπόθεση Novartis, επανέλαβε τις καταγγελίες του για τις ενέργειες της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς καταθέτοντας στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ερευνούν τους χειρισμούς της επίμαχης δικογραφίας.

Κατάθεση στο πλαίσιο της έρευνας για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis έδωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, επαναλαμβάνοντας τος καταγγελίες του για τις ενέργειες της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Ο βουλευτής, που ελέγχεται για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναφορικά με τη φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε έγγραφα που συγκλίνουν με όσα ο Ανδρ. Λοβέρδος υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά την οποία υπέβαλε προ ημερών.

Τότε, μεταξύ άλλων κατονόμασε ως το «Ρασπούτιν» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημ. Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο θα συσταθεί προανακριτική επιτροπή. «…Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν – προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο  Ρασπούτιν -του κατονομασθέντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ραϊκου, δια των κύκλων της, ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, ο Ανδρ. Λοβέρδος κατέθεσε συνολικά επτά μηνυτήριες αναφορές που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και άλλων εμπλεκόμενων προσώπων.

Και ενώ η Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει την έρευνα, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που χειρίζονται την προκαταρκτική εξέταση θα συνεχίσουν να ερευνούν την υπόθεση. Μετά τους Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Βενιζέλο και Λοβέρδο, έχει κληθεί προκειμένου να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα