Novartis: Με φυσική παρουσία η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων

Novartis: Με φυσική παρουσία η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων
Από συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο Eurokinissi

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν ζητήσει μέσω επιστολής να καταθέσουν στην προανακριτική με απόκρυψη στοιχείων ταυτότητας, ωστόσο η πλειοψηφία αποφάσισε εξέταση "χωρίς κουκούλες".

Με επιστολή τους, στις 15 Φεβρουαρίου 2020, στις εισαγγελικές Αρχές αλλά και στο Προεδρείο της Επιτροπής οι προστατευόμενοι μάρτυρες του σκανδάλου Novartis δηλώνουν ότι σε περίπτωση αποκάλυψης της ταυτότητάς τους κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους!

Όπως αναφέρει το ereportaz.gr στην επιστολή του ο μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει να εισφέρει σε ότι αφορά τις καταγγελίες που αφορούν το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς δεν τον γνωρίζει προσωπικά. Επίσης αναφέρει ότι με τη συγκεκριμένη κλήση κρίνεται εν αμφιβόλω το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων καθώς θεωρεί βέβαιο ότι με την εμφάνισή της ενώπιον των μελών της Προανακριτικής θα διαρρεύσει η ταυτότητά της και θα κινδυνεύσει η ζωή της!

Οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες παράλληλα επισημαίνουν ότι τη μοναδική φορά που εμφανίστηκαν φυσικά ήταν ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς υποστηρίζοντας ότι στην κατάθεση που έδωσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, τηρήθηκε η μυστικότητα.

Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ψήφισαν υπέρ της εξέτασης των δύο προσώπων με την φυσική τους παρουσία, όπως έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο και από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΟ EREPORTAZ.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version