Novartis: ΝΔ κατά κυβέρνησης και δικαστών, ενώ ο Γεωργιάδης σπεύδει να στηρίξει Λοβέρδο

Novartis: ΝΔ κατά κυβέρνησης και δικαστών, ενώ ο Γεωργιάδης σπεύδει να στηρίξει Λοβέρδο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Για σκευωρία κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας μάλιστα λόγο για σύμπραξη δικαστικών λειτουργών. Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνει βέβαιος για την αθωότητα του προκατόχου του στο υπουργείο Υγείας

Η απόφαση να αποσταλεί στη Βουλή το σκέλος της δικογραφίας για τη φαρμακοβιομηχανία Novartis, που αφορά τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιμένει για σκευωρία της κυβέρνησης με προεκλογικές σκοπιμότητες, εκτιμώντας όμως ότι η υπόθεση καταλήγει σε φιάσκο για το ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, η υπόθεση Novartis αποτελεί “τη μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων” και αυτό όπως υποστηρίζει αποδεικνύεται από το ότι το πόρισμα της Δικαιοσύνης ανακοινώνεται σταδιακά, γεγονός που σύμφωνα με τη ΝΔ εξυπηρετεί τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου.

Μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση αφήνει και αιχμές κατά δικαστικών λειτουργών, όπου όπως αναφέρει “ηθελημένα ή αθέλητα” συμπράττουν στο κατά τη ΝΔ σκάνδαλο της σκευωρίας.

Ταυτόχρονα όμως η ΝΔ υποστηρίζει πως το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις κατηγορίες κατά πέντε άλλων πολιτικών προσώπων “εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς”. Υπενθυμίζεται ότι στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μέλλον, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για πέντε ακόμη πολιτικά πρόσωπα, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Εξ αυτών, ο κ.Γεωργιάδης δήλωσε τη στήριξη του στον κ.Λοβέρδο, αλλά και την πεποίθηση του για την αθωότητα του προκατόχου του στο υπουργείο Υγείας.

“Είναι περιττό να τονίσω ότι δεν πιστεύω απολύτως τίποτε από τις ανοησίες κατά του ⁦Ανδρεα Λοβερδου ο οποίος ως Υπουργός Υγείας συνέβαλε καθοριστικά στην μείωση της δαπάνης και κτύπησε τις Φαρμακοβιομηχανίες και τη Novartis! Μαζί σου Ανδρέα”, έγραψε ο κ.Γεωργιαδης στο twitter.

Έκανε δε λόγο για αισχρή σκευωρία σε βάρος του ίδιου και του κ.Λοβέρδου μιλώντας στο Σκάι, διερωτώμενος γιατί η εισαγγελία κατά της διαφθοράς προχώρησε σε κίνηση μόνο κατά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και δεν είπε τι γνωρίζει και για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

“Θεωρώ ότι ο Λοβέρδος είναι αθώος. Ως διάδοχός του στο υπουργείο Υγείας έχω πλήρη εικόνα για αυτόν. Συνέβαλε στο να πέσει η φαρμακευτική δαπάνη, έβλαψε με την πολιτική του τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, όπως τη Novartis. Είμαι απόλυτα βέβαιος πως ταλαιπωρείται άδικα” δήλωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Ως προς τον εαυτό του ο κ.Γεωργιάδης τόνισε: “Δεν έχω πάρει ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τη Novartis και άρα έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αλήθεια. Αν μου είχαν βρει χρήματα, σήμερα θα ήμουν υπό δίωξη και όχι υπό έρευνα”. Σημειωτέον ότι αν και πολλοί στη ΝΔ αγωνιούν για το ενδεχόμενο ο αντιπρόεδρος του κόμματος να βρεθεί κατηγορούμενος λίγο πριν τις εκλογές, ακόμη και άσπονδοι εσωκομματικοί του “φίλοι” θεωρούν ότι κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί εις βάρος του μέχρι στιγμής, ενώ στο Μοσχάτο πιστεύουν ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται πως το σκέλος της υπόθεσης Novartis που αφορά πολιτικά πρόσωπα είναι μία σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε μάλιστα προκαταρκτική έρευνα μετά τις εκλογές για τη “σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ”.

Αλλά και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε στην κεντρική ανακοίνωση του να εννοηθεί ότι η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε έρευνα εις βάρος της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. “Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της”, κατέληγε ειδικότερα η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα