Novartis: Στη Δικαιοσύνη τα αδικήματα δωροδοκίας – ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

Novartis: Στη Δικαιοσύνη τα αδικήματα δωροδοκίας – ξεπλύματος βρώμικου χρήματος
Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση Eurokinissi

Η πλειοψηφία εισηγήθηκε ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για τη διερεύνηση των δύο αδικημάτων. Στις 17 Απριλίου η τελική απόφαση της Προανακριτικής. Τέλος Απριλίου η κατάθεση του πορίσματος.

Στην τακτική δικαιοσύνη θα στείλει η Προανακριτική Επιτροπή τη δικογραφία της Νοvartis προκειμένου να διερευνήσει εκείνη τα τυχόν αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για τα 10 ενεχόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Οι εισηγητές των δύο κομμάτων της πλειοψηφίας Νίκος Παρασκευόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Γιώργος Λαζαρίδης (ΑΝΕΛ) ανέπτυξαν σήμερα τις θέσεις τους για την υπόθεση Novartis στην Προανακριτική Επιτροπή υποστηρίζοντας ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για τη διερεύνηση των αδικημάτων.

Κατόπιν αυτών των εισηγήσεων αποφασίστηκε να δοθεί χρόνος σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παρουσιάσουν αναλυτικά τις τελικές θέσεις τους για το θέμα το απόγευμα της 17ης Απριλίου.

Όπως ξεκαθάρισε, πάντως, ο κ. Παρασκευόπουλος το ζήτημα της μη αρμοδιότητας της Βουλής έχει ουσιαστικά κριθεί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Προανακριτικής Θοδωρή Δρίτσα το πόρισμα της προανακριτικής (συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων της αντιπολίτευσης) θα έχει κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Στο πόρισμα θα τεκμηριώνεται η απόφαση της Προανακριτικής για την μη αρμοδιότητα της Βουλής να διερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν αποχωρήσει σύσσωμα από τις εργασίες της Προανακριτικής αλλά διατηρούν το δικαίωμα να καταθέσουν τις πορισματικές θέσεις τους στην Ολομέλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα