Νταβός: Συνάντηση Μητσοτάκη – Φον ντερ Λάιεν – Όσα συζήτησαν

Διαβάζεται σε 2'
mitsotakis-ursula
Κυριάκος Μητσοτάκης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Νταβός

Με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε στο Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη (18/01) στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Κομισιόν αντάλλαξαν απόψεις για την ατζέντα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου και ειδικότερα για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Η υποστήριξη της Ουκρανίας, η οικοδόμηση μιας ισχυρότερης βιομηχανικής βάσης, η διαχείριση της μετανάστευσης, όλα αυτά απαιτούν μια ενωμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Και είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε εκεί”, ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ, η οποία συνοδεύεται από βίντεο της συνάντησης. Ειδικότερα, η Πρόεδρος της Επιτροπής σημείωσε:

“Είχαμε μια καλή συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η υποστήριξη της Ουκρανίας, η οικοδόμηση μιας ισχυρότερης βιομηχανικής βάσης, η διαχείριση της μετανάστευσης, όλα αυτά απαιτούν μια ενωμένη ευρωπαϊκή απάντηση. Και είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουμε εκεί”.

mitsotakis-ursula
Κυριάκος Μητσοτάκης Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Νταβός

Συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα