Ο Αλέξης Τσίπρας “μένει σπίτι” και ζητά θωράκιση του ΕΣΥ

Ο Αλέξης Τσίπρας “μένει σπίτι” και ζητά θωράκιση του ΕΣΥ
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Με πρωταγωνιστές βουλευτές και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που 'μένουν σπίτι' κυκλοφόρησε το σποτ στήριξης των νέων, αυστηρότερων, μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Τι έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας δημοσιεύοντας το βίντεο.

Υπό τους ήχους του δημοφιλούς “Θα κάτσω σπίτι”, σε μουσική και στίχους του Λουκιανού Κηλαηδόνη, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας για κατ’ οίκον παραμονή και την ταυτόχρονη αυστηριοποίηση των μέτρων, ωστόσο την ίδια ώρα απαιτεί τη θωράκιση του νοσηλευτικού συστήματος με το αναγκαίο δυναμικό και τα απαραίτητα υλικά προκειμένου να πολεμηθεί επί ίσοις όροις ο κορονοϊός.

Αυτήν τη ωρα κάνω την ανάγκη επιλογή. Αυτήν την ώρα είμαστε όλοι μαζί“, καταλήγει το σποτ του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον Αλέξη Τσίπρα να κλείνει το πλάνο καθισμένος μπροστά από έναν φορητό υπολογιστή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε το σχετικό βίντεο και το συνόδευσε με μια στοχοποιημένη λεζάντα, θέτοντας τα όρια της πολιτικής και της κριτικής που θ’ ασκηθεί εφεξής στους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. “Εμείς μένουμε σπίτι. Όλοι και όλες. Με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Η Πολιτεία όμως να μην κρύβει τη δική της ευθύνη, πίσω από την ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς μας. Να αναλάβει και αυτή τη δική της. Να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με γιατρούς, επίταξη νοσηλευτικών μονάδων και με μέσα προφύλαξης για όσους είναι στην πρώτη γραμμή“.

Όπως τραγουδούσε και ο Κηλαηδόνης, άλλωστε…

Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι

οχυρωμένος κι από μέσα το κλειδί

Θα κάτσω σπίτι, θ’ αράξω σπίτι

γιατί αυτό το έργο το ‘χω ξαναδεί

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα