Ο δήμος Θεσσαλονίκης χρειάζεται τεχνοκρατική διοίκηση και όχι λόγια

Ο δήμος Θεσσαλονίκης χρειάζεται τεχνοκρατική διοίκηση και όχι λόγια
White Tower of Thessaloniki in Greece White Tower of Thessaloniki in Greece

Ο κόσμος χρειάζεται λύσεις και όχι δημόσιες σχέσεις. Ανθρώπους με ευρύτητα πνεύματος που προσεγγίζουν τεχνοκρατικά τη διοίκηση του δήμου

Είναι ξεκάθαρο ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει αξιοποιήσει όλες τις δυνάμεις της. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται λοιπόν να επιλέξουν ικανούς ανθρώπους, άξιους να τη διοικήσουν και να ανατρέψουν την κακή εικόνα της πόλης. Ανθρώπους με ευρύτητα πνεύματος, εικόνες από μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που προσεγγίζουν τεχνοκρατικά τη διοίκηση του δήμου. Ο κόσμος χρειάζεται λύσεις και όχι δημόσιες σχέσεις.

Για παράδειγμα το θέμα της καθαριότητας είναι κομβικό. Σεβόμαστε το αγαθό της εργασίας, γι’ αυτό και ο κ. Ταχιάος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά συγχρόνως θα πρέπει να υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις για την πόλη. Θέλουμε τον δήμο Θεσσαλονίκης καθαρό κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Η καθαριότητα όμως δεν είναι υπόθεση μόνο της διοίκησης και των εργαζομένων, αλλά στοίχημα και των δημοτών οι οποίοι θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα ανακύκλωσης και διαχείρισης σκουπιδιών.

Ο Πασχάλης Τουντούρης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα».

 

Ο θεματικός τουρισμός όπως ο συνεδριακός ή ο αθλητικός μπορούν να αποτελέσουν «εργαλεία» οικονομικής ανάπτυξης της πόλης και θα πρέπει να τα αξιοποιήσουμε και θα τα αξιοποιήσουμε.

Ακόμη οι αθλητικές υποδομές της πόλης θα πρέπει να προσεγγιστούν με σύγχρονη αντίληψη και να εκμεταλλευτούμε όλες τις πηγές χρηματοδότησης των έργων.

Ο αθλητισμός, σε όλες τις βαθμίδες του πιστεύω ότι μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο πρεσβευτή και μέσο προβολής της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό.

Η συμμετοχή του δήμου σε θέματα Ασφάλειας και πρόληψης είναι επιβεβλημένη.

Παράλληλα με την ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας, η διοργάνωση στις γειτονιές που ανθεί η παραβατικότητα ανοιχτών υπαίθριων αγορών, σειράς πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων και ο επαρκής φωτισμός θα δημιουργήσουν ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Ετσι θα διευκολύνουμε και το έργο της Αστυνομίας στην πάταξη της παραβατικότητας. Στόχος μας,  γειτονιές όπως η Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Ιπποδρομίου και η περιοχή της Ροτόντας να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να γίνουν πόλος έλξης των δημοτών. Οι άνθρωποι σε αυτές τις περιοχές θα πρέπει να πάψουν να νιώθουν εγκαταλελειμμένοι.

*Ο Πασχάλης Τουντούρης είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον δήμο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Νίκου Ταχιάου «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα