Ο Γ. Οικονόμου ισχυρίζεται ότι έλαβαν ενημέρωση για χτύπημα της κακοκαιρίας αργότερα

Ο Γ. Οικονόμου ισχυρίζεται ότι έλαβαν ενημέρωση για χτύπημα της κακοκαιρίας αργότερα
INTIME NEWS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού απέναντι στην κακοκαιρία λέγοντας ότι όταν υπάρχουν αυτής της τάξης τα προβλήματα, αποδεικνύεται ότι το οργανωμένο κράτος δεν λειτούργησε.

Έναν πρώτο απολογισμό για τα όσα τραγικά εξελίσσονται από χθες στην Αττική Οδό με εκατοντάδες οδηγούν να παραμένουν ακόμη εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους έκανε το πρωί της Τρίτης ο Γιάννης Οικονόμου. Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει γιατί δεν είχε αποφασιστεί εγκαίρως για χθες, Δευτέρα, αργία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως η πρόβλεψη ήταν πως η κακοκαιρία θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονα: «Η πραγματικότητα είναι ότι ξεπεράστηκαν οι όποιες προβλέψεις υπήρχαν. Η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν πως το χιόνι θα ερχόταν αργότερα και όχι τόσο έντονο. Μπήκε με σφοδρότητα και πολύ νωρίτερα και δημιούργησε τα προβλήματα με βασικό και καίριο την αδυναμία λειτουργίας ενός μεγάλου δρόμου» είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα εξεταστεί μέσα στην ημέρα το εάν θα επεκταθεί η αργία και για αύριο.

Ειδικότερα, όσον αφορά στην Αττική Οδό, περίπου 500 πολίτες παραμένουν από χθες εγκλωβισμένοι και καταβάλλονται πυρετώδεις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν μέχρι το μεσημέρι. Συνολικά 1.800 οχήματα απεγκλωβίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας και 1.200 παραμένουν στην Αττική Οδό (τα περισσότερα εκ των οποίων είναι εγκαταλελειμένα). «Η διαχείριση της Αττικής Οδού με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι μέρα σήμερα να μιλήσουμε για τις ευθύνες. Οι ευθύνες όμως θα αποδοθούν» σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Σε ερώτηση για το εάν θα έχουμε αγωγές είπε: «Ό,τι πρέπει να γίνει για να αποδοθούν ευθύνες, να επιβληθούν κυρώσεις και να αποζημιωθεί ο κόσμος, θα γίνει». 

Μιλώντας ευρύτερα για τα προβλήματα που παρέλυσαν την Αττική, σημείωσε: «Όταν υπάρχουν αυτής της τάξης τα προβλήματα, αποδεικνύεται ότι ο σχεδιασμός δεν λειτούργησε. Θα δοθούν εξηγήσεις γιατί δεν λειτούργησε και έμειναν άνθρωποι χωρίς ρεύμα ή εγκλωβισμένοι στο αυτοκίνητό τους. Αυτό που προέχει τώρα είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και να λυθούν τα προβλήματα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα