Ο Ιερώνυμος δίνει “οδηγίες” – Ζητάει ονομαστική ψηφοφορία για τον γάμο ομοφύλων

Διαβάζεται σε 4'
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος SOOC

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε νέα πολιτική του παρέμβαση, ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, επικαλούμενος μάλιστα λόγους “δημοκρατίας”.

Κορυφώνονται οι απέλπιδες προσπάθειες του μπλοκ του σκοταδισμού εναντίον της θέσπισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών με την σκυτάλη να παίρνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, την ώρα που το νομοσχέδιο να βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σε μια νέα πολιτική παρέμβασή της, η Εκκλησία έρχεται την ύστατη στιγμή, δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να πλαισιώσει τις προσπάθειες της ακροδεξιάς αυτού του τόπου και ζητά ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται μάλιστα λόγους “δημοκρατίας” για να στηρίξει τη νέα εμπλοκή της Εκκλησίας στα κοσμικά ζητήματα σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 89,5, λέγοντας ότι “καλό θα ήταν η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική”.

Συγκεκριμένα, είπε σύμφωνα με το Ορθοδοξία News Agency: “Η χώρα μας είναι μια δημοκρατική χώρα μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και στα παγκόσμια φόρα. Μάλιστα, ο ελληνικός λαός είναι δημοκρατικός και δίδαξε τη δημοκρατία από αρχαιοτάτων χρόνων. Καλό θα ήταν, λοιπόν, στην πλήρη ελεύθερη έκφραση της Δημοκρατίας που εμφορείται το ελληνικό Κοινοβούλιο, η συγκεκριμένη ψηφοφορία να είναι ονομαστική. Με αυτόν τον τρόπο, και τη δημοκρατία διασφαλίζουμε, και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, κατά τον καλύτερο τρόπο”.

Ακόμα λοιπόν και η “δημοκρατία”, επιστρατεύεται από την ηγεσία της Εκκλησίας για να υπονομεύσει τις επιλογές της Πολιτείας.

Εκκλησία και ακροδεξιά επιχείρησαν να μολύνουν με μίσος όλο το προηγούμενο διάστημα τον δημόσιο διάλογο χρησιμοποιώντας ακραίους χαρακτηρισμούς κατά του δικαιώματος και των ομόφυλων ζευγαριών στο γάμο κάνοντας λόγο για “ασέλγεια στη φύση” όπως στην περίπτωση του Αγίου Όρους, χαρακτηρίζοντας μέχρι και “έγκλημα” την τεκνοθεσία, ενώ οδήγησαν μέχρι και στο κρεσέντο σκοταδισμού με την – τουλάχιστον γραφική, αν όχι επικίνδυνη – συγκέντρωση μίσους στο Σύνταγμα.

Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, διαβάστηκε μέσα σε ναούς της χώρας επιστολή που εξηγούσε γιατί η Εκκλησία αντιτίθεται στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και στο δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Η σχετική επιστολή που προήγαγε την προπαγάνδα του “ιερού” θεσμού της οικογένειας και στον αποκλειστικό ρόλο του πατέρα και της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών, γεμάτη ψέματα και ακραία κινδυνολογία, έφτασε και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας, καλλιεργώντας το – καθόλου χριστιανικό θα έλεγε κανείς – αντανακλαστικό του μίσους απέναντι στο διαφορετικό.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος είπε άλλωστε πως “η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό” και έκανε λόγο για “φαεινές ιδέες” που “θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα” μιλώντας στον ΑΝΤ1.

“Μη ρωτάτε εμάς, να ρωτήσετε άλλους (για το νομοσχέδιο). Εμείς αυτό που είχαμε να πούμε και ζει η Εκκλησία και η Πατρίδα μας 2.000 χρόνια αυτό στηρίζουμε. Αυτοί που έχουν τις φαεινές ιδέες θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Η Εκκλησία έδωσε το μήνυμα στον λαό”.

Θυμίζουμε δε ότι υπήρξαν και ιερωμένοι, οι οποίοι είπαν ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν το νομοσχέδιο “θα μείνουν εκτός Εκκλησίας”, σε μια απροκάλυπτη απόπειρα εκβιασμού των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού. Με τη σημερινή του κίνηση, ο Ιερώνυμος συμπληρώνει αυτό παζλ.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη σύμπνοια, 21 ακροδεξιοί βουλευτές κατέθεσαν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου, ενώ Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες, τα κόμματα δηλαδή που διαγωνίζονται για το ποιος είναι περισσότερο χριστιανός, κατέθεσαν ενστάσεις αντισυνταγματικότητας.

Σημειώνεται πως στην ονομαστική ψηφοφορία (σ.σ. έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές από τη Νίκη και τους “Σπαρτιάτες”) προκειμένου να καταγραφεί η ατομική ψήφος (σ.σ. αυτή είναι η στόχευση του αιτήματος για ονομαστική ψηφοφορία), πρέπει το νομοσχέδιο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων αλλά αυτή να μην είναι πλειοψηφία μικρότερη των 75 ψήφων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα