Ο Καμμένος προσπαθεί να καρπωθεί τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου

Ο Καμμένος προσπαθεί να καρπωθεί τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Eurokinissi

"Πάμε μαζί, Πολιτεία και Εκκλησία. Ο Πάνος Καμμένος το εξασφάλισε" δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θ.Τοσουνίδης, προσπαθώντας να χρεώσει στον κυβερνητικό εταίρο ότι με τη συμφωνία "θάφτηκαν τα τσεκούρια του διχασμού".

Τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου για την εκκλησιαστική περιουσία και τους μισθούς των ιερέων προσπαθεί να καρπωθεί ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Ο κυβερνητικός εταίρος χαιρετίζει τη συμφωνία ως ένωση Πολιτείας- Εκκλησίας παρά διαχωρισμό και παρουσιάζει εαυτόν ως εκείνον που τη διασφάλισε, παρότι το πλαίσιο είχε συζητηθεί μεταξύ πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, σε δήλωση του σήμερα για τη χθεσινή συμφωνία, είπε ειδικότερα:

“Πάμε μαζί. Πάμε ενωμένοι και ισχυροί. Πολιτεία και Εκκλησία. Ελλάδα και Ορθοδοξία.

Ο Πάνος Καμμένος το εγγυήθηκε, το εξασφάλισε και τα «τσεκούρια» του διχασμού θάφτηκαν βαθιά”.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος θεωρεί πως χάρη στην καλή του σχέση με την Εκκλησία κατάφερε να διασφαλίσει την είσοδο του στη Βουλή στις τελευταίες εκλογές, προσπαθεί έτσι να απευθυνθεί εκ νέου στο ακροατήριο του, στο οποίο η εικόνα του έχει θολώσει λόγω Σκοπιανού.

Αυτό όμως αναμένεται να δημιουργήσει και νέες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου πολλοί αγανακτούν πλέον με τον κυβερνητικό εταίρο, ενώ ο Νίκος Φίλης ήδη έχει εκφράσει ενστάσεις για τη συμφωνία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα