Ο Κασσελάκης δεν θέλει να παραιτηθούν βουλευτές για να μπει στη Βουλή

Διαβάζεται σε 2'
Στέφανος Κασσελάκης
Στέφανος Κασσελάκης sooc

Μέσω διαρροής, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να βάζει τέλος στα σενάρια περί παραιτήσεων βουλευτών προκειμένου να εισέλθει εκείνος στη Βουλή, εφόσον εκλεγεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναδειχθεί ως το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, με το ενδεχόμενο επικράτησής του στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την ερχόμενη Κυριακή να τροφοδοτεί μια συζήτηση για τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος μπορεί να εισέλθει στη Βουλή.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όπως είναι γνωστό, μια σειρά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και βρίσκονται σε σειρά πάνω από τον κ. Κασσελάκη θα πρέπει να παραιτηθούν. Ωστόσο, για το θέμα αυτό ήδη τοποθετήθηκαν σήμερα οι Όθων Ηλιόπουλος και Έλενα Ακρίτα, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούν.

Συγκεκριμένα, η κ. Ακρίτα σημείωσε μεταξύ άλλων πως είναι προσωπική επιλογή του Τσίπρα και η πρόθεση ήταν ο τομέας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αναβαθμιστεί σε υπουργείο που θα αναλάβει, ενώ ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι σκοπεύει να τιμήσει την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να τους εκπροσωπήσει μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Μετά τις τοποθετήσεις των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κύκλοι του υποψήφιου προέδρου φέρονται να αναφέρουν ότι “ο Στέφανος δεν θέλει ούτε η Έλενα (Ακρίτα) ούτε ο ναύαρχος (Ευάγγελος Αποστολάκης) ούτε ο Όθωνας (Ηλιόπουλος) να παραιτηθούν”. Όπως σημειώνουν, “αυτό που θα ζητήσει αν εκλεγεί από όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι να πηγαίνουν όλοι μαζί στην κοινωνία μαζί του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα