Ο Κικίλιας ρωτά εάν έχει απαγορευθεί το "Μακεδονία ξακουστή" με αφορμή την καμπάνα στον καταδρομέα

Ο Βασίλης Κικίλιας
Ο Βασίλης Κικίλιας EUROKINISSI

Ερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας κατέθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ με αφορμή την καμπάνα στον καταδρομέα που κατέγραψε εαυτόν σε βίντεο την ώρα πτώσης με αλεξίπτωτο να τραγουδά το "Μακεδονία ξακουστή"

Με ερώτηση προς τον υπουργό Αμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη, ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας, ρωτά εάν υπάρχει απαγορευση προς τους οπλίτες και τα στελέχη των Ε.Δ. για το άσμα "Μακεδονία ξακουστή" με αφορμή την καμπάνα σε καταδρομέα που κατέγραψε εαυτόν σε βίντεο την ώρα της πτώσης με αλεξίπτωτο. 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: 

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: Άσμα «Μακεδονία Ξακουστή» κατά τη διάρκεια εορταστικών τελετών και παρελάσεων

Σε πρόσφατη ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του Κ.Κ.Ε. σχετικά με δήθεν «αλυτρωτικά» συνθήματα που ακούγονται στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ αυτών και το «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», η απάντηση του ΥΠΕΘΑ ήταν ότι «δεν επιβεβαιώνεται η αναφώνηση τέτοιου είδους συνθημάτων».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού τιμώρησε οπλίτη ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο τη στιγμή που πραγματοποιούσε άλμα με αλεξίπτωτο τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή». Άλλες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει απαγορεύσει να παιανίζει το άσμα κατά τη διάρκεια εορταστικών τελετών – παρελάσεων.

Σε λίγες μέρες εορτάζουμε την 25η Μαρτίου, τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Αποτίνουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία.

Κατά τη διάρκεια των παρελάσεων η ανάκρουση του άσματος «Μακεδονία Ξακουστή» προκαλεί ρίγη συγκινήσεως και εθνικής υπερηφάνειας στα παρελαύνοντα τμήματα και σε όλους τους Έλληνες που τις παρακολουθούν.

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Έχουν εκδοθεί διαταγές σχετικά με απαγόρευση του άσματος «Μακεδονία Ξακουστή» προς τους οπλίτες και τα στελέχη των Ε.Δ., καθώς και ανάκρουσης του άσματος κατά τη διάρκεια εορταστικών τελετών και παρελάσεων;

-Θα παιανίσει το εν λόγω άσμα κατά τη διάρκεια της επικείμενης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύκλοι ΓΕΣ: Πώς εξηγείται η καμπάνα στον καταδρομέα για τη "selfie Μακεδονία Ξακουστή"

Εκτός Σχολής Αλεξιπτωτιστών ο καταδρομέας που τραγουδούσε "Μακεδονία Ξακουστή" πέφτοντας

SHARE: