Ο Μητσοτάκης στη Μόρια: Ντροπιαστικές συνθήκες, έλλειψη βιολογικού καθαρισμού

Ο Κυριάκος Mητσοτάκης στη Μόρια

Για τρίτη φορά ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον καταυλισμό και είδε από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν ενώ ενημερώθηκε για την καθυστέρηση στη διαδικασία ασύλου

Για τις συνθήκες που επικρατούν στη Μόρια καθώς και για την καθυστέρηση στη διαδικασία χορήγησης ασύλου ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα για τρίτη φορά τον καταυλισμό προσφύγων.

Πηγές της ΝΔ μάλιστα σημείωναν με νόημα ότι έπρεπε να επισκεφθεί για τρίτη φορά ο κ.Μητσοτάκης τη Μόρια για να κάνουν όλως τυχαίως σήμερα την εμφάνισή τους οι πρώτες μπουλντόζες οι οποίες θα αναλάβουν την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού. Υπενθύμιζαν ειδικότερα ότι οι αρμόδιοι στον καταυλισμό τις περίμεναν από τον Οκτώβριο καθώς αυτή ήταν η τελευταία δέσμευση της κυβέρνησης η οποία θα είχε υποτίθεται ολοκληρώσει το έργο το 2017.

Ο Κυριάκος Mητσοτάκης στη Μόρια
Ο Κυριάκος Mητσοτάκης στη Μόρια

Η έλλειψή ωστόσο ενός συστήματος βιολογικού καθαρισμού δεν είναι ασφαλώς το μόνο πρόβλημα της Μόριας, προσθέτουν από τη ΝΔ, σημειώνοντας ότι στην περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων οι συνθήκες που επικρατούν εξακολουθούν να είναι απάνθρωπες και ντροπιαστικές για μια ευρωπαϊκή χώρα. "Αρκεί μόνον το εξής: κάθε χημική τουαλέτα που βρίσκεται στον περίβολο του κέντρου αναλογεί σε περισσότερους από 25 ανθρώπους και ενα ντους σε περισσότερους από 85" τόνιζαν.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στη Μόρια λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι και ενημερώθηκε από το διοικητή του κέντρου Ιωάννη Μπαλμπακάκη. Ο ίδιος τον ενημέρωσε ότι στη Μόρια, η οποία έχει σχεδιαστεί για 3100 άτομα, φιλοξενούνται σήμερα 5.225 άνθρωποι, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων (83%) είναι Αφγανοί.

Ο Κυριάκος Mητσοτάκης στη Μόρια
Ο Κυριάκος Mητσοτάκης στη Μόρια

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπαλλήλων, για τις οποίες ο κ. Μητσοτάκης τους συνεχάρη, το μεγαλύτερο πρόβλημα -εκτός από τις συνθήκες υγιεινής- παραμένει η μεγάλη καθυστέρηση στην διαδικασία εξέτασης και χορήγησης ασύλου. Καθυστέρηση που, όπως εξήγησαν στον κ. Μητσοτάκη οι αρμόδιοι, οφείλεται πρωτίστως στο χρονοβόρο νομικό πλαίσιο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και το οποίο επανειλημμένα έχει δεσμευθεί ότι θα αλλάξει η ΝΔ, αναφέρει επίσης το σχετικό γαλάζιο ενημερωτικό σημείωμα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μεταναστευτικό, Μόρια
SHARE:

24Media Network