Ο Μητσοτάκης θέτει εκτός συνεδρίου τους ΟΝΝΕΔίτες και προαναγγέλλει επανίδρυση της νεολαίας

Ο Μητσοτάκης θέτει εκτός συνεδρίου τους ΟΝΝΕΔίτες και προαναγγέλλει επανίδρυση της νεολαίας

Όπως είχε γράψει το News247, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ και πηγαίνει μέχρι τέλους την κόντρα με Παπαμιμίκο- Γεωργιάδη

Με δήλωση του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε επίσημα ότι δε θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος οι σύνεδροι που εκλέχθηκαν μέσα σε ατμόσφαιρα αντεγκλήσεων από την ΟΝΝΕΔ, απειλώντας μάλιστα εμμέσως με διαγραφές και προαναγγέλοντας "επανίδρυση" της νεολαίας.

"Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά", δήλωσε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

"Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλήγοντας:

"Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ. Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία. Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες. Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας".

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύνεδροι της ΟΝΝΕΔ δε θα αντικατασταθούν, αλλά το συνέδριο θα διεξαχθεί χωρίς αυτούς, δηλαδή με 4600 αντί για 5000 συνέδρους. Μετά το συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί νέο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο θα είναι συνέδριο επανίδρυσης.

Θέμα διαγραφών τέθηκε, αλλά προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Ερωτηματικό είναι μέχρι στιγμής τι θα γίνει με τον πρόσφατα ανακηρυγμένο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, η τύχη του προφανώς θα εξαρτηθεί από τη στάση του στο εξής.

'Οπως είχε γράψει το News247, από την πλευρά του προέδρου της ΝΔ είχε καταστεί σαφές ότι δεν είχε πρόθεση να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα του συνεδρίου για ΚΕ και συνέδρους, που θα εκπροσωπούσαν τη νεολαία στο συνέδριο του κόμματος, τα οποία αποτελέσματα ανακοίνωνε σε... δόσεις χθες ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης. Με την απόφαση αυτή ο κ.Μητσοτάκης επιλέγει τη ρήξη με την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ και με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον οποίο είχε διατηρήσει στη θέση του γραμματέα του κόμματος μέχρι το συνέδριο.

Ο κ.Παπαμιμίκος άλλωστε, ο οποίος στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών είχε ταχθεί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στο δεύτερο γύρο μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είχε στηρίξει τον κ.Μητσοτάκη, γεγονός που επηρέασε σημαντικά το αποτέλεσμα, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Φαίνεται ωστόσο ότι ισορροπίες δεν είχαν βρεθεί ή διαταράχθηκαν στη συνέχεια, καθώς οι μεν μητσοτακικοί κατηγόρησαν Παπαμιμίκο- Γεωργιάδη ότι δεν έστησαν καν κάλπες το Σάββατο δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, ενώ η άλλη πλευρά καταγγέλλει ότι οι Θανάσης Νέζης και Ελπιδοφόρος Παπανικολάου είχαν ζητήσει το 30% στα όργανα και τους συνέδρους να είναι από τον καθαρά μητσοτακικό μηχανισμό, απειλώντας ότι θα απέκλειαν τους εκπροσώπους της νεολαίας από τις εκλογές προέδρων ΝΟΔΕ που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Φέρεται μάλιστα ο κ.Τζιτζικώστας να εξέλεξε σημαντικό αριθμό προέδρων ΝΟΔΕ στη βόρεια Ελλάδα, ενώ σε νομαρχιακές στην Πελοπόννησο κατάφερε να εκλέξει προέδρους της επιρροής του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ 'Αδωνις Γεωργιάδης.

Έτσι όπως εξελίχθηκαν μάλιστα τα πράγματα με τις αποχωρήσεις και τις αντεγκλήσεις στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, κατέληξε να έχει εκλεγεί σχεδόν 30% στα όργανα και τους εκπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος από τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, επιρροής του Αδώνιδος Γεωργιάδη. Όμως το συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί χωρίς τους συνέδρους της ΟΝΝΕΔ, μετά την απόφαση Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ με την επανίδρυση της νεολαίας θα κάνει κατά υποστηρικτές του αυτό που δεν έκανε εξαρχής, δηλαδή θα ξεκινήσει από την αρχή αγνοώντας εσωκομματικούς συσχετισμούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκτός συνεδρίου της ΝΔ οι 400 αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ

'Μπουρλότο' στη ΝΔ μετά το φιάσκο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

SHARE:

24Media Network