O Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ερντογάν μετά το σεισμό: Αυτές τις ώρες οι λαοί μας είναι μαζί

O Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Ερντογάν μετά το σεισμό: Αυτές τις ώρες οι λαοί μας είναι μαζί
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία αρχείου) AP

Τα συλλυπητήρια του στον Τούρκο Πρόεδρο για τις απώλειες από το σεισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα ειρήνης.

Η διπλωματία των σεισμών έχει φέρει και στο παρελθόν πιο κοντά Ελλάδα- Τουρκία και δυστυχώς ο σημερινός σεισμός στη Σάμο αποτελεί μία τραγική αφορμή να βάλουν οι δύο χώρες στην άκρη τις διαφορές τους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να εκφράσει τα συλλυπητήρια του για τις τραγικές απώλειες ζωών από το σεισμό που χτύπησε και τις δύο χώρες.

“Όποιες και εάν είναι οι διαφορές μας, αυτές ειναι ώρες που οι λαοί μας χρειάζεται να σταθούν μαζί”, τόνισε ο κ.Μητσοτάκης.

Προηγουμένως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στη γειτονική χώρα.

Στη Σμύρνη υπάρχουν μέχρι στιγμής έξι νεκροί και λίγο μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο έφτασε και απο τη Σάμο η δυσάρεστη είδηση πως δυο παιδιά, μαθητές Λυκείου, έχασαν τη ζωή τους, όταν κατέρρευσε απο μετασεισμό τοιχίο.

Αλλά και από την πλευρά της Τουρκίας, ο διευθυντής επικοινωνιών της χώρας Φαχρετίν Αλτούν, μέσω twitter δήλωσε: “Προσευχόμαστε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες απώλειες ζωών στην Τουρκία ή την Ελλάδα και στέλνουμε τις πιο θερμές ευχές μας σε όλους όσοι υπέστησαν τις συνέπειες του σεισμού και στις δύο πλευρές. Αυτή η τραγωδία μας θυμίζει για άλλη μία φορά πόσο κοντά είμαστε, παρά τις πολιτικές μας διαφορές. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται”.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, και η διευθυντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή επικοινώνησε με το σύμβουλο του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν και εξέφρασε τη συμπαράσταση της Αθήνας και την ετοιμότητα να προσφέρει βοήθεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα