Ο Μητσοτάκης βάζει στον “πάγο” τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Διαβάζεται σε 3'
Ο Μητσοτάκης βάζει στον “πάγο” τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. SOOC

Στο “πηγαδάκι” που σχηματίστηκε γύρω από τον πρωθυπουργό, μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις για τις μεταρρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, συνομίλησε για λίγο με τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ σχηματίστηκε ένα «πηγαδάκι» γύρω από τον πρωθυπουργό, καθώς όδευε από το Προεδρικό Μέγαρο προς το Μέγαρο Μαξίμου. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, ο πρωθυπουργός φέρεται να έβαλε στον “πάγο” το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός δέχθηκε ερώτηση όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;» ρωτήθηκε σχετικά, για να πει πως «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

«Ανασχηματισμός θα γίνει;» ήταν η πρώτη ερώτηση που έθεσαν οι δημοσιογράφοι στον πρωθυπουργό. «Δεν έχει άλλο. Αυτό ήταν. Το χάσατε» απάντησε. «Δεν έχει δεύτερο μέρος;», ήταν η δεύτερη ερώτηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μόνο εάν πάω στο βουνό», απάντησε.

Για το αν «το Νταβός μετράει» -ως τρίτη ερώτηση στον πρωθυπουργό- απάντησε: «Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός».

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης παρομοίασε συμπολίτες του με άλογα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την τοποθέτηση Μητσοτάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια, έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο πρωθυπουργός «παρομοιάζει χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα».

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!

Η ισότητα είναι το «κάρο»; Και η «σέλα» ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;

Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Τον καλώ να πει ξεκάθαρα:

-Είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία), ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

-Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει «σανό» το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;»

Π. Μαρινάκης: Θα απαντούσαμε στον κ. Κασσελάκη, αλλά παρατηρούμε αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών και φράσεων

«Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε: «Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα