Ο Μητσοτάκης ζητά παραίτηση Τσίπρα

Day conference `Greece after Brexit` organized by Konstantinos Karamanlis Institute, in Athens, on July 15, 2016 /    `    `,     ,  ,  15 , 2016
Day conference `Greece after Brexit` organized by Konstantinos Karamanlis Institute, in Athens, on July 15, 2016 / ` `, , , 15 , 2016 ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Με δήλωση του ο πρόεδρος της ΝΔ προβλέπει νέα μέτρα από τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ και καθιστά προσωπικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό για επανάληψη του “εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης”

Την παραίτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζητά ο πρόεδρος τη Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωση του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράζει ανησυχία για επανάληψη του “εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης” στη δεύτερη αξιολόγηση και προβλέποντας ότι τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ, θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων.

Καλεί συνεπώς τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του και τον καθιστά προσωπικά υπεύθυνο για τις εξελίξεις.

Ο κ.Μητσοτάκης έκανε ειδικότερα την εξής δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κοροϊδεύει απροκάλυπτα τους πολίτες.

Άλλη μια φορά δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με το Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε. Τυχόν καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ, θα οδηγήσει μοιραία στην επιβολή νέων μέτρων. Μεγάλο τμήμα των πολιτών ήδη αδυνατεί να πληρώσει τους φόρους και πολλές φορές στερείται και τα απαραίτητα της καθημερινότητας.

Το ίδιο το κράτος χρωστάει πάνω από 7 δις σε ιδιώτες. Ένα μεγάλο τμήμα της δόσης των 2,8 δις προορίζεται για να καλυφθούν κάποια από αυτά τα χρέη. Για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, να μην οδηγηθούν κι άλλοι Έλληνες στην ανεργία.

Προειδοποιώ τον κ. Τσίπρα!

Τον καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο για την κατηφόρα της οικονομίας και την επιδείνωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να ζήσει ξανά τον εφιάλτη της αέναης διαπραγμάτευσης, μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής Κυβέρνησης.

Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις ευθύνες του, ας παραιτηθεί.

Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο. Θα μας βρει απέναντι».

(Φωτό: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
SHARE: