Ο Μπαλτάκος υποψήφιος με τον Καμμένο, που παραληρεί για Σόρος και Αντρέα

Συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου με τον Τάκη Μπαλτάκο, στην Βουλή.
Συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου με τον Τάκη Μπαλτάκο, στην Βουλή. EUROKINISSI

Τη συμφωνία να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος, με την ελπίδα να διασωθεί εκλογικά αναζητώντας ψήφους στην εθνικιστική δεξιά, αλλά και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Ευρωσκεπτικισμός και Σκοπιανό οι στόχοι της συνεργασίας, δήλωσε ο Μπαλτάκος

Σε στυλ Ορμπάν με αναφορές σε Σόρος, αλλά και στον Ανδρέα Παπανδρέου και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τη συμφωνία να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ο πρώην γγ της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκης Μπαλτάκος.

Ο κ.Καμμένος ως γνωστόν στην προσπάθεια να διασωθεί εκλογικά το κόμμα του που φυλλορροεί επιχειρεί τη δημιουργία ενός συνασπισμού δυνάμεων της σκληρής “πατριωτικής” δεξιάς, συνομιλώντας με Φαήλο Κρανιδιώτη, Κυριάκο Βελόπουλο και Γιώργο Καρατζαφέρη. Ενώ με τη συνεργασία με τον κ.Μπαλτάκο ο οποιος εδώ και καιρό έχει ταχθεί υπέρ ενός “ΣΥΡΙΖΑ της δεξιάς” με την ένωση όλων των μικρών κομματιδίων εκ δεξιών της ΝΔ, επιχειρεί να απευθυνθεί στο τμήμα της σαμαρικής δεξιάς που δε βλέπει με καθόλου καλό μάτι την ηγεσία Μητσοτάκη και ανησυχεί ότι η ΝΔ έχει στραφεί πολύ... στο κέντρο.

Ταυτόχρονα όμως επιχειρεί να απευθυνθεί και στο πάλαι πότε “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”, με ρητορική περί μίας γερμανοκρατούμενης Ευρώπης και προσδοκώντας σε κατάρρευση του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ.Καμμένος δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής, για την ανακοίνωση της συμφωνίας του πρώτου υποψηφίου για τις Ευρωεκλογές, του Τάκη Μπαλτάκου, υπενθυμίζοντας τη συνεργασία τους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Εξεταστικής Επιτροπής για την SIEMENS, όπου, είχε καταθέσει και ξεχωριστό πόρισμα, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην υπόθεση Τσουκάτου και στα 19 δισ ευρώ.

“Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι βλέπουμε μια προσπάθεια σύγκλισης όλων των υπόλοιπων δυνάμεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, κάτω από την ίδια ιδεολογία της λεγομένης ανοιχτής κοινωνίας, το open society, όπως το περιγράφει το ίδρυμα Σόρος, της κατάργησης των εθνών- κρατών και της δημιουργίας μίας Ευρώπης που θα υπάρχει η γερμανική επικυριαρχία” υποστήριξε ο κ.Καμμένος.

“Σε αυτή λοιπόν τη συνεργασία που βλέπουμε να υπάρχει και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την Νέα Δημοκρατία ή τουλάχιστον τα κορυφαία τους στελέχη εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις οι οποίες αντιστέκονται στην κατάργηση της εθνικής ταυτότητας, στην κατάργηση των εθνών - κρατών, στην κατάργηση των αξιών και των παραδόσεων της κάθε χώρας” πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι: “Σε αυτή την προσπάθεια χωράμε πολλοί, χωράμε πολίτες οι οποίοι προέρχονται από τη Δεξιά και από την Κεντροδεξιά οι οποίοι πιστεύουν στο έθνος - κράτος, πολίτες που προέρχονται από το δημοκρατικό και πατριωτικό κέντρο που δεν δέχονται την παράδοση στις λογικές Σημίτη και εκσυγχρονιστών, από το παραδοσιακό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Θέλω να θυμίσω εδώ, μια συγκεκριμένη ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά από τη σύσκεψη των Καννών, που μίλησε για το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Αυτές οι δυνάμεις να μην αρκεστούμε μόνο στην παρουσία στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην πορεία του κ.Μπαλτάκου στη νομική ως δικηγόρος, δηλώνοντας ότι: “Ο σκοπός μας είναι να προασπίσουμε στις Βρυξέλλες τη δυνατότητα κάθε λαού και κάθε έθνους να έχει την δική του αυτοδύναμη παρουσία σε μια ενωμένη Ευρώπη των κρατών - εθνών και όχι μια Ευρώπη της γερμανικής επικυριαρχίας για την οποία εργάζονται σκληρά αυτή την στιγμή και ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν νομίζω ότι πλέον συγκαταλέγεται στις δυνάμεις που θα διεκδικήσουν στο μέλλον στην πολιτική σκηνή”.

Από την πλευρά του ο κ.Μπαλτάκος επισήμανε ότι θα συνεργαστεί ως ανεξάρτητος με το κόμμα των ΑΝΕΛ και ειδικά για τις ευρωεκλογές στις οποίες προτίθεται, μετά από τη συμφωνία και την πρόταση του κ. Καμμένου, να κατέλθει ως υποψήφιος.

“Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτή η συνεργασία, από τη δική μου την πλευρά τουλάχιστον, είναι διττός, αφενός μεν να κατοχυρωθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή και στον ελληνικό πολιτικό λόγο ο ευρωσκεπτικισμός διότι εκείνο το οποίο εμείς θέλουμε είναι να υπάρχει βέβαια η ενωμένη Ευρώπη αλλά εκείνη η ενωμένη Ευρώπη που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δηλαδή η Ευρώπη της οικονομικής και τελωνειακής ένωσης, αλλά όχι η Ευρώπη των Βρυξελλών. η οποία θα καταστήσει τη χώρα μας μη κυρίαρχη, μη ανεξάρτητη και επαρχία ενός κατεστημένου το οποίο ούτε ελέγχουμε ούτε μπορούμε να επηρεάσουμε. Αυτός, λοιπόν, είναι ο πρώτος λόγος αυτής της συνεργασίας, ο ευρωσκεπτικισμός εν όψει των ευρωεκλογών που επέρχονται” ανέφερε ο πρώην γγ των κυβερνήσεων Σαμαρά.

Ο δεύτερος λόγος της συνεργασίας αυτής είναι όπως είπε ο κ.Μπαλτάκος: “Στο πλαίσιο πάντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βρυξελλών, να ξεκινήσει και εκεί ένας ανένδοτος αγώνας ώστε να κατοχυρωθεί και εκεί ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική. Ένα θέμα για το οποίο δεν κάνουμε εκπτώσεις. Ούτε ο κ. Καμμένος έκανε εκπτώσεις, ούτε εγώ προσωπικά έχω κάνει την οποιαδήποτε έκπτωση. Αυτό είναι με πολύ σύντομα λόγια το περίγραμμα αυτής της συνεργασίας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υποψήφιος ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ ο Τάκης Μπαλτάκος

SHARE: