Ο Μπογδάνος “καρφώνει” Γεραπετρίτη, το Μαξίμου διαψεύδει

Ο Μπογδάνος “καρφώνει” Γεραπετρίτη, το Μαξίμου διαψεύδει
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος Eurokinissi

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι ο υπουργός Επικρατείας του είπε να πάει στη συγκέντρωση με Κασιδιάρη. “Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση”, τόνισε ο Γ. Οικονόμου

Νέους πονοκεφάλους προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία ακόμη και μετά τη διαγραφή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος χθες υποστήριξε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης του είχε πει να πάει σε συγκέντρωση μαζί με τον καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη.

Ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίστηκε ειδικότερα (Kontra) ότι πριν τη συγκέντρωση στις 15 Ιουλίου 2020, είχε μεταβεί στο Μαξίμου, είχε συναντηθεί με τον κ.Γεραπετρίτη, του είχε πει ότι η ΝΔ πιέζεται στην Αθήνα λόγω του μεταναστευτικού, τον ρώτησε εάν μπορεί να πάει στην πλατεία Βικτωρίας όπου καλούσε η ΧΑ και εκείνος του απάντησε: “Κωνσταντίνε, ναι, κατέβα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όμως διέψευσε τον κ.Μπογδάνο. “Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση”, τόνισε και υπενθύμισε ότι: “Άλλωστε οι βουλευτές είναι από το Σύνταγμα υπεύθυνοι και ελεύθεροι να αποφασίζουν τι λένε και τι κάνουν”.

Υπενθυμίζεται βέβαια ότι ο κ.Μπογδάνος δεν είχε διαγραφεί από τη ΝΔ λόγω της παρουσίας του στην εν λόγω συγκέντρωση πλάι πλάι με τον κ.Κασιδιάρη, αλλά όταν από το βήμα της Βουλής είχε επιδοθεί σε ακραία αντικομμουνιστική ρητορική, υποστηρίζοντας ότι χειρότερος εχθρός από τους Τούρκους είναι οι κομμουνιστές.

Μετά τη διαγραφή του ο κ.Μπογδάνος φέρεται να αναζήτησε αλλού πολιτική στέγη ή διέξοδο στην ίδρυση νέου κόμματος. Φαίνεται όμως ότι αυτή η αναζήτηση δεν έχει ευοδωθεί, εξ ου και ορισμένοι γαλάζιοι θεωρούν ότι επιχειρεί πλέον να θεμελιώσει τις γέφυρες επιστροφής του στη ΝΔ πριν τις επόμενες εκλογές, θέλοντας να παρουσιάσει εαυτόν ως ένα ανάχωμα στην απώλεια ψήφων προς τα (ακρο)δεξιά και τις κινήσεις του όσο ήταν βουλευτής της ΝΔ ως έχουσες την “ευλογία” του Μαξίμου στο πλαίσιο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «σύνδεση της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις» με αφορμή τους ισχυρισμούς Μπογδάνου και υποστήριξε ότι: “Μέσα στη ΝΔ υπάρχει μια δυνατή altright, μία σύγχρονη άκρα δεξιά. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μείγμα αυταρχισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα