Ο Νταβούτογλου στην Αθήνα με το Κυπριακό στην ατζέντα

Ο Νταβούτογλου στην Αθήνα με το Κυπριακό στην ατζέντα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου. Ποια θέματα θα συζητηθούν

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Βενιζέλος και Νταβούτογλου έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στις 12:30 θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, πρόκειται για ανταποδοτική επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Ελλάδα, μετά την τελευταία επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα τον περασμένο Ιούλιο.

Η ατζέντα των συνομιλιών των δυο ανδρών θα περιλαμβάνει το Κυπριακό, διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και την προετοιμασία της επόμενης, τρίτης κατά σειρά, συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος διεξαγωγής της επόμενης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβούλιου Συνεργασίας.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη, υπό την προεδρία των πρωθυπουργών, με τη συμμετοχή υπουργών και από τις δύο χώρες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network