Ο Ορμπάν εκβιάζει την ΕΕ και το ΕΛΚ, που είναι έτοιμο να του δείξει την πόρτα

Ο Ορμπάν εκβιάζει την ΕΕ και το ΕΛΚ, που είναι έτοιμο να του δείξει την πόρτα
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν Eurokinissi

Για "εκβιασμό των φιλομεταναστευτικών δυνάμεων κατά της χριστιανικής Ουγγαρίας" κάνει λόγο ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Απόψε η συνεδρίαση του ΕΛΚ όπου θα κριθεί η διαγραφή του

Μπήκε στην αίθουσα καθυστερημένος, ενώ η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει, με ύφος βαρύ κι ασήκωτο. Δεν χαμογέλασε στιγμή. Όταν πήρε το λόγο, κατηγόρησε το Ευρωκοινοβούλιο ότι επιτίθεται κατά της (Χριστιανικής) του χώρας. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν φαίνεται ότι χάνει και τους συμμάχους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που συζητά να του δείξει την έξοδο. Αλλά εκείνος προφανώς έχει το βλέμμα στο εσωτερικό του ακροατήριο επενδύοντας σε φοβικά αισθήματα και δεν έχει ξεμείνει από συμμαχίες στην ΕΕ.

Ο Ορμπάν στηλίτευσε σήμερα τον «εκβιασμό» των φιλομεταναστευτικών δυνάμεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της χώρας του, σε μια επιθετική ομιλία που εκφώνησε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Δεν θα υποκύψουμε στον εκβιασμό των δυνάμεων που υποστηρίζουν τους μετανάστες εναντίον της Ουγγαρίας. Η Ουγγαρία θα υπερασπιστεί τα σύνορά της, θα σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και θα υπεραμυνθεί των δικαιωμάτων της», είπε ο Ούγγρος ηγέτης απευθυνόμενος στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το ΕΛΚ βρίσκεται αντιμέτωπο με μία κρίσιμη απόφαση: Εάν θα διαγράψει τον Ορμπάν,  ο οποιος υποστηρίζει πως η κριτική εναντίον του είναι επίθεση κατά της χώρας του και παίζει το λαϊκιστικό παιχνίδι της ακροδεξιάς με επικίνδυνο τρόπο για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά και ολόκληρη την Ευρώπη. Η συνεδρίαση του ΕΛΚ θα πραγματοποιηθεί απόψε, 7 με 9 το βράδυ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα