Ο Πάγκαλος, τα τανκς και η επιστροφή στη δραχμή

Ο Πάγκαλος, τα τανκς και η επιστροφή στη δραχμή
??d?? ????? ????? ?????õd? ???????? E?I?????? ????(EUROKINISSI / ??I??? EM?? Eurokinissi

Όσοι υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή είναι βλάκες σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην El Mundo. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε τανκς για να αντιμετωπίσουμε τους τρομαγμένους πολίτες που θα συνέρρεαν στις τράπεζες, τόνισε

“Τεράστια βλακεία” χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τις προτάσεις περί επιστροφής στη δραχμή και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα  El Mundo.

“Αυτοί που λένε κάτι τέτοιο είναι εντελώς βλάκες. Είτε πρόκειται για αναλυτές, είτε για καθηγητές πανεπιστημίου ή οικονομολόγους και μόνο που το λένε αυτό, είναι τεράστια βλακεία”, είπε χαρακτηριστικά ο Πάγκαλος.

Επισήμανε δε πως αν επιστρέψουμε στη δραχμή την επόμενη μέρα “οι τράπεζες θα γεμίσουν ασφυκτικά από πανικόβλητους πολίτες που θα προσπαθούν να αποσύρουν τα χρήματά τους, και τότε ο στρατός θα έβγαζε στους δρόμους τα τανκς για να τις προστατεύσει γιατί δεν η αστυνομία δε θα επαρκεί”.

“Θα υπήρχαν παντού αναταραχές, τα μαγαζιά θα άδειαζαν, κάποιοι άνθρωποι θα πηδούσαν από τα παράθυρα… Και όλο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την Ευρωζώνη συνολικά” εξήγησε ο Πάγκαλος.

Μεταξύ άλλων, αν και εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον εφαρμοστικό νόμο και τις ιδιωτικοποιήσεις κρατικών εταιρειών, ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.

Όπως είπε στα πεδία αυτά ενδεχομένως και να υπάρξουν προβλήματα, καθώς θεωρεί πιθανό βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν “κατά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα