Ο πρωθυπουργός καλεί σε διάλογο τους αγρότες

Ο πρωθυπουργός καλεί σε διάλογο τους αγρότες
ΑΘΗΝΑ - ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓ. ΜΑΞΙΜΟΥ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τους αγρότες εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη

“Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στο διάλογο. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πρόθεση του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών”.

Πρόκειται για την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και πλέον φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Σημειώνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει επάνω του το ζήτημα που έχει προκύψει με τους αγρότες και καλεί αντιπροσωπεία τους να συναντηθούν μαζί του.

Από νωρίς το μεσημέρι, οι αγρότες συνεδριάζουν στα Τέμπη έχοντας αποκλείσει δεκάδες σημεία στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από κάλεσμα των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών και εκτός των εκπροσώπων των μπλόκων έχουν κληθεί να συμμετάσχουν αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, ενώ δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν και οι κτηνοτρόφοι. Ωστόσο, η πρώτη θετική αντίδραση ήρθε από τους αγρότες του Έβρου οι οποίοι βλέπουν ως καλό βήμα την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί μαζί τους.

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα των αγροτών, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει το ασφαλιστικό από την αρχή, υλοποιώντας παράλληλα και τη δέσμευση του τρίτου μνημονίου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα