Ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα

Στιγμιότυπο από την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου,για την ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών της πρόσφατης συνεδρίασης του EUROGROUP,Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 ( EUROKINISSI/ Β.ΦΙΛΗΣ)
Στιγμιότυπο από την σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού συμβουλίου,για την ενημέρωση από τον Υπουργό Οικονομικών της πρόσφατης συνεδρίασης του EUROGROUP,Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011 ( EUROKINISSI/ Β.ΦΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Περικοπές δαπανών και αύξηση φόρων σε προϊόντα είναι πιθανόν να αποφασιστούν στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Τα μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην επίσημη ομιλία του. Το Νεws 247 θα μεταδόσει live τη συνέντευξη

Μήνυμα εντός και εκτός των τειχών απέστειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη 76η ΔΕΘ. Ο κ. Παπανδρέου διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει "μέχρι το τέλος" στις μεταρρυθμίσεις για το καλό της χώρας.

Το News 247 θα μεταδόσει live τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Μείνετε συντονισμένοι για να παρακολουθήσετε όλες τις εξελίξεις.

Αυτήν την ώρα πραγματοποιείται άτυπο υπουργικό συμβούλιο στο "Μακεδονία Παλλάς", στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση νέων και περισσότερο επώδυνων μέτρων κατά την επίσημη ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου.

Δείτε εδώ τι καιρό θα κάνει τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Η ομιλία του πρωθυπουργού το Σάββατο

"Κάθε καθυστέρηση, κάθε αμφιθυμία, κάθε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες, τόνισε ο πρωθυπουργός το Σάββατο στην ομιλία του , σημειώνοντας πως "όποτε κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας".

Όπως είπε, πρώτη προτεραιότητα είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου, όχι μόνο γιατί είναι δέσμευση έναντι των εταίρων, αλλά έναντι του εθνικού συμφέροντος. "Θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την Ελλάδα "να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για προβλήματα, θεσμικά, πολιτικού λαϊκισμού ή άλλα που υπάρχουν στην Ευρώπη".

Το ενδεχόμενο λήψης μέτρων άμεσου δημοσιονομικού αποτελέσματος εντός του 2011, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα άφησε άλλωσε ανοιχτό με συνέντευξή στην Καθημερινή της Κυριακής και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως αυτά "θα είναι ενταγμένα στη λογική της δικαιοσύνης".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Αμφιβάλλει κανείς ότι πρέπει να αλλάξουμε για να επιβιώσουμε;"

SHARE:

24Media Network