Ο Ρούντι Ρινάλντι του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει 'μνημονιακή εμβάθυνση'

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ KAI ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ KAI ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ PHASMA

Ο κ. Ρινάλντι είπε ότι συντελείται "μια μνημονιακή εμβάθυνση" και πρόσθεσε ότι η νέα συμφωνία θα παρουσιαστεί περίπου ως επιτυχία, αλλά θα έχει αυξήσεις του ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ κλπ

Την πλήρη διαφωνία του με την τακτική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο Ρούντι Ρινάλντι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και επικεφαλής της ΚΟΕ, μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρινάλντι είπε ότι συντελείται «μια μνημονιακή εμβάθυνση» και πρόσθεσε ότι η νέα συμφωνία θα παρουσιαστεί περίπου ως επιτυχία, αλλά θα έχει αυξήσεις του ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, κανένα αφορολόγητο 12000, παράδοση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κλπ.

Ο κ. Ρινάλντι εκτίμησε ότι «με την ασκούμενη πολιτική θα έρθουμε σε σύγκρουση με μια πλατιά κοινωνική βάση και όχι μόνο ή αποκλειστικά με τις ολιγαρχικές ελίτ».

Υπάρχουν, είπε ο κ. Ρινάλντι και άλλα ζητήματα της ασκούμενης πολιτικής, όπως η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών για τα 25 χρόνια ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, η δήλωση του υπουργού άμυνας για νέα αμερικάνικη βάση στην Κάρπαθο και διερωτήθηκε αν αυτά είναι εκτός κυβερνητικού  συντονισμού.

Επίσης, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «θα λογοδοτήσουμε στην ιστορία αν το μόνο δυνατό να γίνει στην Ελλάδα ήταν η εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου και η συμφωνία της 20 Φλεβάρη» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση επιδεικνύει ατολμία και μεγάλη έλλειψη ιδεών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ:Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μνημονιακή συμφωνία

Λαπαβίτσας: Μόνη λύση η ρήξη

'Πήρε το όπλο του' ο Λαφαζάνης: Γιατί να τρομοκρατηθεί ο λαός από την έξοδο από το ευρώ;

Χουντής: Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

SHARE:

24Media Network