Ο Σαμαράς κάνει μήνυση στο Postin για το αποκριάτικο πάρτι του '89 που εμφάνιζε σωσία του να χορεύει με τον Γ. Παπανδρέου

Ο Σαμαράς κάνει μήνυση στο Postin για το αποκριάτικο πάρτι του '89 που εμφάνιζε σωσία του να χορεύει με τον Γ. Παπανδρέου

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καταθέτει μήνυση σε site που ανέβασε βίντεο με σωσία του σε αποκριάτικο πάρτι του 1989

Σύμφωνα με ανάρτηση του postin.gr, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, απέστειλε mail στη διεύθυνση του site με το οποίο ενημέρωνε για επικείμενη αγωγή λόγω χθεσινής χιουμοριστικής ανάρτησης.

Την Τετάρτη, το Postin.gr, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ένας άνδρας που μοιάζει με τον πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά.

Στο ίδιο βίντεο "πρωταγωνιστεί" ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος χορεύει ντυμένος με μαύρο κουστούμι και άσπρο παπιγιόν, θυμίζοντας μαφιόζο. Μαζί του και η σύζυγός του Άντα.

Το email που δέχθηκαν οι άνθρωποι του postin.gr, έγραφε:

«Το πλαστό και συκοφαντικό βίντεο που έχετε αναρτήσει βρίσκεται ήδη στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ αύριο θα υποβληθεί μήνυση και αγωγή στους διαχειριστές της σελίδας σας».

Το βίντεο αναδημοσιεύτηκε και από το NEWS 247, όμως σε επικοινωνία που είχαμε με τους υπεύθυνους του Postin, μας διευκρίνισαν ότι ο άνθρωπος που μοιάζει με τον πρωθυπουργό, είναι ο φαρμακοποιός της Πάτρας, Γ. Χ., ενώ ένας άλλος του οποίου η φυσιογνωμία του παρέπεμπε στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ήταν ο γιατρός Π. Μ.

Το ρεπορτάζ του site συνεχίζει ως εξής:

"Η ευγενική υπάλληλος που απάντησε στο τηλέφωνο επιβεβαίωσε την αποστολή του email από τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού και διευκρίνισε ότι επρόκειτο για το βίντεο από τον χορό της Καρναβαλικής Λέσχης όπου εμφανίζεται καρναβαλικά ντυμένος ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Τι ήταν αυτό που ενόχλησε τον Πρωθυπουργό και δια του στενού του συνεργάτη, μάς ειδοποίησε ότι μάς κατήγγειλε(!) στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον μας; Τον ενόχλησε ότι κάποια ενημερωτικά sites μπέρδεψαν κάποιον εμφανιζόμενο στο βίντεο (και συγκεκριμένα τον Πατρινό φαρμακοποιό κ. Γιώργο Χειλά) με τον Πρωθυπουργό και έγραψαν ότι στο Καρναβαλικό πάρτι συμμετείχε και ο Αντώνης Σαμαράς.

Όμως, το postin.gr που δέχθηκε την μήνιν του Πρωθυπουργού και του περιβάλλοντός του, ουδέποτε ανέφερε ότι στο πάρτι ήταν και ο Αντώνης Σαμαράς. Απεναντίας, μάλιστα επισήμανε το λάθος των άλλων sites, διευκρινίζοντας ότι μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου και η σύζυγός του Άντα εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο, που είναι γεγονός που δε χωράει την παραμικρή αμφισβήτηση.

Και σιγά το λάθος που έκαναν τα άλλα sites. Δηλαδή, τι θεώρησε τόσο προσβλητικό ο κ. Πρωθυπουργός; Ό,τι εμφανιζόταν να χορεύει μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου; Τόση αποστροφή πια, για τον παλιό του συμφοιτητή και πρώην αρχηγό του κόμματος με το οποίο συγκυβερνά;

Εκείνο όμως, που προκαλεί την μεγάλη έκπληξη είναι όταν διαπιστώνεις με τι ασχολείται το Γραφείο του Πρωθυπουργού την ώρα που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα δεν έχει τι να κάνει τα ...λεφτά του πλεονάσματος!

Νυχτιάτικα, στις 2 τα ξημερώματα (!!!) στέλνουν απειλητικά μηνύματα σε ένα περιφερειακό ενημερωτικό site, χωρίς καν να διαβάσουν τι γράφει. Έτσι, επειδή κάτι άκουσαν, ή κάτι τους είπαν. Αλήθεια, έτσι κυβερνάνε και τη χώρα; Με κάτι που άκουσαν ή τους είπαν;

Λοιπόν, περιμένουμε τον κ. Σαμαρά στα Δικαστήρια. Και του προτείνουμε όσα πάρει από την αγωγή που μας καταθέτει, να τα διαθέσει σε κάποια ΜΚΟ που ασχολείται με την ελευθερία του Τύπου. Όλο και κάποια τέτοια θα υπάρχει...

To απαντητικό email του postin.gr στον κ. Μουρούτη

"Καλησπέρα

ονομάζομαι Νεκταρία Ντούκα και είμαι διευθύντρια του postin.gr

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας στέλνω τα δύο και μοναδικά μέχρι αυτή τη στιγμή άρθρα που έχει αναρτήσει το postin.gr σχετικά με τον καρναβαλικό χορό της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας το 1989.

ΒΙΝΤΕΟ - O χορός της Λέσχης στην Αρένα το 1989 με Γιώργο και Άντα Παπανδρέου

Το βίντεο του postin.grμε Παπανδρέου ...γκάνγκστερ σε όλα τα Αθηναϊκά ΜΜΕ

Όπως θα είχατε πληροφορηθεί εάν διαβάζατε τα εν λόγω άρθρα, το postin.gr όχι μόνο δεν ανέφερε ποτέ ότι εμφανίζεται σε αυτά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά επιπλέον επισημαίνει ότι κάποια ΜΜΕ μεταδίδουν ανακρίβειες μπερδεύοντας τον πατρινό φαρμακοποιό Γιώργο Χειλά ο οποίος εμφανίζεται να χορεύει στο πάρτυ με τον Αντώνη Σαμαρά.

Προσκεκλημένη σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ να μιλήσω σχετικά με το βίντεο, διόρθωσα τους υπόλοιπους συναδέλφους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι στο βίντεο εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τον εν λόγω φαρμακοποιό, ο οποίος μάλιστα όπως επιπλέον ανέφερα δεν μοιάζει ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό.

Καταλαβαίνετε λοιπόν την έκπληξη μου όταν στις 2 τα ξημερώματα έλαβα το παρακάτω απειλητικό email από τον προσωπικό λογαριασμό email του επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Μουρούτη:

«Το πλαστό και  συκοφαντικό και  βίντεο που έχετε αναρτήσει βρίσκεται ήδη στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ αύριο θα υποβληθεί μήνυση και αγωγή στους διαχειριστές της σελίδας σας».

Προφανώς ο κ. Μουρούτης έστειλε το παραπάνω απειλητικό μήνυμα χωρίς να έχει καν διαβάσει το ρεπορτάζ του postin.gr

Ελπίζω ο κ. Μουρούτης να είναι περισσότερο προσεκτικός στο χειρισμό των υποθέσεων του πρωθυπουργού απ’ ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον εκπλήσσομαι από τον ζήλο που επιδεικνύει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε θέματα που άπτονται του …κοσμικού ρεπορτάζ, όταν η χώρα βρίσκεται σε τόσο δυσχερή θέση.

Με εκτίμηση

Νεκταρία Ντούκα

Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βίντεο: Παπανδρέου, και φαρμακοποιός που μοιάζει στον Α. Σαμαρά σε αποκριάτικο πάρτι το 1989

SHARE: