Ο Σκουρλέτης βλέπει κίνδυνο για νέο μνημόνιο

Policy Statements of the new Greek Government (Day 3), at the Greek Parliament, in Athens, Greece on October 7, 2015. /      ( 3),  , , 07 , 2015.
Policy Statements of the new Greek Government (Day 3), at the Greek Parliament, in Athens, Greece on October 7, 2015. / ( 3), , , 07 , 2015. SOOC

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας σε εκδήλωση στην Ηλιούπολη έκανε μία δήλωση που ερμηνεύθηκε ως πρόβλεψη για 4ο μνημόνιο. "Η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννάει την ανάγκη για μία νέα συνταγή, ακριβώς ίδια με την προηγούμενη, για ένα νέο μνημόνιο, για μία ανακύκλωση της λιτότητας", είπε, στην ίδια λογική που είχε κινηθεί και στο συνέδριο

Αίσθηση προκάλεσε μία δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, που ερμηνεύθηκε ως πρόβλεψη για 4ο μνημόνιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας την Τετάρτη σε κομματική εκδήλωση στην Ηλιούπολη είπε:

"Σήμερα μετά από επτά χρόνια σε μνημόνιο, ζούμε την πολιτική αυτή με τα αποτελέσματα της. Ακούγεται, αυτές τις ώρες που μιλάμε, από κάποιες φωνές, ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε και άλλο ένα νέο μνημόνιο. Μα αυτό δε λέγαμε το ‘10, το `11, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννάει την ανάγκη για μια νέα συνταγή, ακριβώς ιδία με την προηγούμενη; Για ένα νέο μνημόνιο, για μια ανακύκλωση της λιτότητας; Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη στιγμή. Δε το γνωρίζαμε όταν αναλαμβάναμε την κυβέρνηση; Βεβαίως το γνωρίζαμε. Και ακριβώς αυτή η διαπίστωση δεν είναι που πρέπει να μας κάνει απλά και μόνο να σταθούμε στην πολύ καλή ανάλυση ή σε μία αυστηρή παρατήρηση των γεγονότων".

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Σκουρλέτης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Οκτώβριο είχε πει ότι “εάν η απομείωση του χρέους συνοδεύεται από ένα νέο μνημόνιο, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το ερώτημα πως πηγαίνουμε και που βαδίζουμε θα πρέπει να απαντηθεί”.

Είχε επίσης δηλώσει ότι: “Κανείς σήμερα δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα -και αυτό πρέπει να το λέμε στον ελληνικό λαό γιατί εκτιμάει την ειλικρίνεια- ότι αυτό το πρόγραμμα βγαίνει”, προσθέτοντας: “Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να μην ομολογούμε ότι είμαστε μία κυβέρνηση που είναι αναγκασμένη να κυβερνά μέσα από ένα ασφυκτικό πλαίσιο με περιορισμένους βαθμούς ελευθερίας”.

Στη συνέχεια είχε εκφράσει ενστάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις.

Στον κ.Σκουρλέτη είχαν απαντήσει τότε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος λέγοντας "Μαζί τα συμφωνήσαμε, μαζί τα εφαρμόζουμε", αλλά και ο τότε υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που του υπενθύμισε ότι "χωρίς αυτή την κυβέρνηση δε θα είχαν γίνει πολλά".

SHARE:

24Media Network