Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά στη ΝΔ για τη Βενεζουέλα μέσω Παραγουάης

Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Δεν έχουν τι να πουν και αποπροσανατολίζουν, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ενώ αναρωτιέται γιατί η ΝΔ δε ρωτά για την κρίση στην Παραγουάη

Ανακοίνωση με αφορμή το αίτημα της ΝΔ να συγκληθεί η επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για την κατάσταση στη Βενεζουέλα , εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποπροσανατολίζει τον δημόσιο διάλογο.

«Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, συνεπικουρούμενη από μερίδα ιδιωτικών ΜΜΕ προσπαθεί, για άλλη μια φορά, να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο, μιας που οι ελπίδες της για το μη κλείσιμο της αξιολόγησης αποδείχθηκαν ξανά φρούδες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης, αντί να καταθέτει αιτήματα σε αναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές, σχετικά με την εσωτερική πολιτική άλλων κρατών, καλύτερα να ασχοληθεί με τα εσωτερικά του σπαραζόμενου κόμματός του. Όσο για την υποκριτική ευαισθησία για τη Βενεζουέλα, η οποία ανασύρεται σε τακτά χρονικά διαστήματα από κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς και από τη ΝΔ , όποτε ξεμένει από προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει την ανησυχία του για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα, για την οποία μεγάλη ευθύνη έχει η αντιπολίτευση» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωση του χαρακτηρίζει απαραίτητη την εκτόνωση της έντασης μέσω διαλόγου ανάμεσα στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση «ότι τόσο η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, όσο και διάφορα ΜΜΕ, ουδόλως ευαισθητοποιούνται για την σοβούσα κρίση στην Παραγουάη, όπου η κρατική καταστολή των μαζικών κοινωνικών αντιδράσεων εκ μέρους της δεξιάς κυβέρνησης έχει οδηγήσει στο θάνατο διαδηλωτών».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μέσω Σαίξπηρ απέρριψε ο Δουζίνας το αίτημα της ΝΔ για τη Βενεζουέλα

SHARE:

24Media Network