Το 'ευχαριστώ' Τσίπρα σε όσους δίνουν τη μάχη με τις φλόγες

Το 'ευχαριστώ' Τσίπρα σε όσους δίνουν τη μάχη με τις φλόγες

O πρωθυπουργός επισκέφθηκε το κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης, που σταθμεύει στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας. Ποιο ήταν το μήνυμά του

Την αεροπορική βάση πυρόσβεσης της Ελευσίνας, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

"Χιλιάδες άντρες και γυναίκες της πολεμικής αεροπορίας δίνουν μια άνιση μάχη με το φυσικό στοιχείο" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από την αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα.

"Μια μάχη", τόνισε ο πρωθυπουργός "που δίνεται με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια και οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια|.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "η λιτότητα των τελευταίων χρόνων έχει μειώσει τις δαπάνες για τη βελτίωση και αναβάθμιση της αεροπυρόσβεσης".

Όπως είπε, "έχουν γίνει πάντως το τελευταίο διάστημα ουσιοστικά βήματα για τη βελτίωσηε των πτητικών μέσων πυρόσβεσης τα οποία να είναι συνεχώς διαθέσιμα".

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι "οι περίπου 9000 άντρες και γυναίκες των δυνάμεων πυρόσβεσης έχουν γίνει παραδειγμα για την ελληνική κοινωνία για τον ηρωισμό τους".

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε υπόστεγο όπου εργάζονται οι τεχνικοί των Canadair, συνομίλησε μαζί τους σε φιλικό κλίμα για τις δυσκολίες του έργου που επιτελούν και τους εξέφρασε το "μεγάλο ευχαριστώ" του για την προσφορά τους.

Στον διάλογο που είχαν, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες καλούνται πολλές φορές να εργαστούν: "εδώ κάτω απ τον τσίγκο" και "δουλεύετε κυρίως κάτω από πίεση, δεν υπάρχει ωράριο, πρέπει όταν υπάρξει βλάβη να διορθωθεί...", είπε. "Κυρίως νύχτα", πρόσθεσε ένας τεχνικός. Ο πρωθυπουργός σημείωσε προς τους τεχνικούς: "εσείς έχετε μια αποστολή να επιτελέσετε και δεν είναι κάποιο επιπλέον κέρδος που σας παρακινεί, έχετε τον μέσο μισθό του ελληνικού δημοσίου και αυτό που κάνετε το κάνετε έχοντας στο μυαλό σας ότι προσφέρετε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο. Αυτό για μας είναι πολύ σημαντικό και γι' αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ εγώ και ο υπουργός, για να σας ευχαριστήσουμε και να σας εμψυχώσουμε να συνεχίσετε κι εσείς και οι ιπτάμενοι να έχουμε μια αποτελεσματική περίοδο όσον αφορά στην πυρόσβεση. Θα είναι δύσκολη, οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες αλλά θα τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση ένα μεγάλο ευχαριστώ".

Εκ μέρους του προσωπικού, ένας τεχνικός έδωσε "ως μια μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης" στον πρωθυπουργό δώρο έναν πίνακα που απεικονίζει ένα CL-215, εξηγώντας ότι τον φιλοτέχνησε ένας τεχνικός υπαξιωματικός που μεγάλωσε στη Σάμο και που από παιδί είχε όνειρο να υπηρετήσει τα CL που έβλεπε. "Και τελικά κατέληξε να υπηρετεί μαζί μας" είπε, προσθέτοντας ότι σήμερα δεν μπορούσε να βρίσκεται εκεί, καθώς βρίσκεται στο νοσοκομείο. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να του μεταφέρουν τις ευχές του για περαστικά και, αποχαιρετώντας τους, σχολίασε αναφερόμενος στον πίνακα: "Θα αρέσει πάρα πολύ στον γιο μου, του αρέσουν τα αεροπλάνα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΝΔ: Κυβερνητικές ευθύνες για ολιγωρία στην αντιπυρική προστασία

SHARE: