Ο Βαρουφάκης στην πορεία της Πρωτομαγιάς. Το μήνυμα Τσίπρα και οι γραμμές που παραμένουν 'κόκκινες'

Ο Βαρουφάκης στην πορεία της Πρωτομαγιάς. Το μήνυμα Τσίπρα και οι γραμμές που παραμένουν 'κόκκινες'
DIMITRIS MESSINIS / POOL

Οι "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά "κόκκινες", τόνισε ο Π. Σκουρλέτης. Θερμή υποδοχή Βαρουφάκη στην Κλαυθμώνος. Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη σημερινή ημέρα (Vid)

Πορεία στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Στην κεφαλή της πορείας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ βρέθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, η περιφερειάχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ το "παρών" έδωσε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε ότι "η εργατική τάξη είναι ζωντανή και αναδιοργανώνει τη φωνή της".

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο υπ. Οικ. εμφανίστηκε με κόκκινο γαρύφαλλο στο πέτο, κάτι που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως.

Από τη σημερινή πορεία:

Ο Βαρουφάκης στην πορεία της Πρωτομαγιάς. Το μήνυμα Τσίπρα και οι γραμμές που παραμένουν 'κόκκινες'
Απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI
Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από την πλατεία Κλαυθμώνος, την Παρασκευή 1 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Προηγουμένως σε δηλώσεις του από την πλατεία Κλαυθμώνος, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι αγώνας και αντίσταση είναι το φετινό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά, ο ελληνικός λαός υποστηρίζει την κυβέρνηση, η οποία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και εκτίμησε ότι η διαπραγμάτευση θα έχει θετική έκβαση.

Το δικό του μήνυμα έδωσε από το προσωπικό του προφίλ στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας:

Οι "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά "κόκκινες", δήλωσε άλλωστε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο κόσμος της εργασίας υπέστη μεγάλη ζημιά τα τελευταία 5 χρόνια, συνέχισε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι σήμερα η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό. Αυτός ο αγώνας είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και υπογράμμισε ότι "αυτά που υποσχεθήκαμε τα τηρούμε".

Η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις απόψεις της έως το τέλος, τόνισε ο Δ. Στρατούλης

Οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης δεν είναι απλά «κόκκινες», είναι «κατακόκκινες», διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις απόψεις της έως το τέλος, υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης και σημείωσε: «Η κυβέρνηση δεν έχει να δώσει τίποτε. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλη λεηλασία στα εισοδήματά τους».

Κεντρική φωτογραφία: sooc.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πλήθος κόσμου στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς χωρίς να λείψει η ένταση

Μνημονιακή κόντρα για την Εργατική Πρωτομαγιά. 'Δεν εκβιαζόμαστε-Ούτε βήμα πίσω' οι αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις στην Αθήνας, κλειστό το κέντρο

Εργατική Πρωτομαγιά : Η ιστορία πίσω από το κίνημα

SHARE:

24Media Network