Ο Βορίδης, οι ιδέες της Αριστεράς και οι σφοδρές αντιδράσεις

Ο Βορίδης, οι ιδέες της Αριστεράς και οι σφοδρές αντιδράσεις
Αδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Η εβδομάδα, που πέρασε σημαδεύτηκε πολτικά από μια δήλωση του Μάκη Βορίδη στο Ραδιόφωνο 24/7. Ήταν η αρχή μιας σφοδρής σύγκρουσης, που όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ημέρες ένα μπαράζ ακραίων δηλώσεων, κυρίως από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που στοχεύουν στην απαξίωση όχι του ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικού φορέα αλλά της Αριστεράς ως εν γένει πολιτικής παράταξης και ως φορέα ιδεών.

Στις εν λόγω δηλώσεις υπήρξε μάλιστα και αντίλογος τόσο από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όσο και από άλλους πολιτικούς παράγοντες που δεν έχουν σχέση με το κυβερνών κόμμα.

Το συγκεκριμένο γαϊτανάκι ξεκίνησε από τον αέρα του Ραδιοφώνου 24/7 με αφορμή τις δηλώσεις του τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη στις οποίες έκανε λόγο για ελαττωματικές ιδέες της Αριστεράς και θεσμική αντιμετώπιση έτσι ώστε να μην ξαναέρθει στην εξουσία.

Στον κ. Βορίδη απάντησε ο Βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης ο οποίος από τον αέρα του Ραδιοφώνου 247 τόνισε ότι τα περί “ελαττωματικών ιδεών της Αριστεράς τα έλεγαν οι Ναζί”.

Η ανταπάντηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αδωνι Γεωργιάδη ήταν εξίσου δυναμική καθώς είπε ότι “όπου κυβέρνησε η Αριστερά άφησε αίμα και φτώχεια”. Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν και στελέχη άλλων κομμάτων (Λεωνίδας Γρηγοράκος από ΚΙΝΑΛ) αλλά και ο Ευάγγελος Αντώναρος που στηλίτευσε τις επιλογές Βορίδη και Γεωργιάδη.

Πρόκειται για μια κόντρα που σημάδεψε πολιτικά την εβδομάδα και όπως φαίνεται θα έχει και άλλα επεισόδια, στο πλαίσιο της πόλωσης, η οποία θα μας πάει μέχρι τις εκλογές, με αμείωτη ένταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα