Ο Βούτσης εκτιμά πως ο Μουζάλας θα παραμείνει

Ο Βούτσης εκτιμά πως ο Μουζάλας θα παραμείνει
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on Dec. 15, 2015 / , , 15 2015. SOOC

"Κανείς υπουργός δεν είναι υπό προθεσμία". Ο Πρόεδρος της Βουλής θεωρεί επαρκείς τις εξηγήσεις του Γιάννη Μουζάλα και προβλέπει ότι το ζήτημα θα λήξει χωρίς άλλες «εξελίξεις»

Την εκτίμησή του ότι ο Γιάννης Μουζάλας θα παραμείνει στη θέση του παρά τις πιέσεις που ασκούν οι ΑΝΕΛ για την απομάκρυνσή του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και ταυτόχρονα συντάχθηκε με τη μεγάλη μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν επαρκείς τις εξηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης.

«Κανείς υπουργός ή συνεργαζόμενος δεν είναι υπό προθεσμία» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες εάν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν δεκτές οι πιέσεις που ασκεί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, για την απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης. Ο κ. Βούτσης προέβλεψε, μάλιστα, ότι το θέμα θα λήξει χωρίς «άλλες εξελίξεις» -δηλαδή χωρίς να αποπεμφθεί ο αναπληρωτής υπουργός. «Θα δοθούν οι εκατέρωθεν εξηγήσεις όπου χρειάζονται» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι για τον ίδιο οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί από την πλευρά του κ. Μουζάλα (περί γλωσσικής παραδρομής) είναι επαρκείς.

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις στήριξης του κ. Μουζάλα έχουν προχωρήσει ήδη πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Φωτεινή Βάκη και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου κατά πληροφορίες έχει στείλει σήμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα