Αρνητικός στην εκποίηση

Αρνητικός στην εκποίηση

Αντίθετος στην πώληση της δημόσιας περιουσίας τάχθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Α. Σαμαράς, όχι με ιδεολογικά αλλά οικονομικά κριτήρια.

Την αντίθεσή του στην πώληση - αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σημείωσε ο Α. Σαμαράς, λέγοντας "δεν χρειάζεται να χάσουμε κυριότητα", όχι με ιδεολογικά αλλά οικονομικά κριτήρια, όπως αναφέρει.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής, υποστήριξε την ανάγκη να αλλάξουν οι όροι του Μνημονίου, λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν βγαίνει".

Ο Α> Σαμαράς εξήγησε, "θα χάσουμε και αξία (αφού πουλάμε υπό πίεση) και υπεραξίες (που το ίδιο το κράτος θα δώσει στα ακίνητά του αφού τα πουλήσει)", για να συνεχίσει, "Η δική μας αντίθεση στην πώληση έχει οικονομική βάση. Δεν είναι 'ταμπού', ούτε 'ιδεολογικές εμμονές'. Αν είχαμε τέτοια 'ταμπού' εμείς, δεν θα θέταμε πρώτοι το ζήτημα της δημόσιας περιουσίας"

Παρόλα αυτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραδέχθηκε πως ο απολογισμός της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, "ήταν θετικός, γιατί ήταν η διόρθωση ενός λάθους", εννοώντας τη δέσμευση αποπληρωμής των δανείων "σε προθεσμίες που δεν προλαβαίναμε".

Εντούτοις, έσπευσε να δηλώσει πως "η διόρθωση ενός λάθους από τα πολλά δεν μπορεί σήμερα να είναι λόγος πανηγυρισμών. Το Μνημόνιο δεν έβγαινε. Και -παρά τη διόρθωση που επιτεύχθηκε- και τώρα δεν βγαίνει".

SHARE:

24Media Network