Ποιοι αναμένεται να ψηφίσουν 'Όχι'

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους μνημόνιο 3// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ .(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, η συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας με τους εταίρους μνημόνιο 3// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ .(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) EUROKINISSI

Αρνητικοί και για το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα οι Δημήτρης Στρατούλης, Ραχήλ Μακρή, Θανάσης Σκούμας, Θ. Πετράκος και Δ. Κοδέλας

Αντίθετος και με το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορουσα να ψηφίσω μνημόνιο, που προβλέπει μέτρα λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεις, επεσήμανε εκ νέου ο κ. Στρατούλης, τονίζοντας ότι «η συνέχιση αυτών των πολιτικών δεν δίνουν αναπτυξιακή διέξοδο στη χώρα και ολοκληρώνουν έναν κύκλο καταστροφής».

Ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι «οι διατάξεις του νομοσχεδίου μας επιβλήθηκαν» από τους δανειστές της χώρας.

Και συμπλήρωσε:

«Θα συνεχίσω τον αγώνα μου μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αυτά τα πράγματα να είναι μια μικρή παρένθεση της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αρνητική απέναντι και στο δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα εμφανίστηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή κατά την παρέμβασή της στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

Η κ. Μακρή άσκησε έντονη κριτική λέγοντας ότι «αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους» και τόνισε ότι «οι δανειστές θέλουν να μαζέψουν τα ακίνητα των πολιτών στην αγοραία και όχι στην πραγματική τους αξία».

Εξάλλου, ανέφερε ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ με αυτό το τίμημα αποτελεί ληστεία.

Έντονα επικριτικός για τα «άδικα και αντιλαϊκά» προααπαιτούμενα μέτρα, που ψηφίζονται με διαδικασίες fast track, όπως τις χαρακτήρισε, και ανοίγουν τον δρόμο περαιτέρω φτωχοποίησης του ελληνικού λαού και των λαϊκών στρωμάτων, εμφανίστηκε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Σκούμας, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν καταψηφίσει και το πρώτο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

«Έρχεται μια συμφωνία, υποτίθεται για να εξυπηρετηθεί το χρέος της χώρας που δεν είναι βιώσιμο. Με αυτή τη συμφωνία όμως δεν θα διασωθεί η χώρα από ένα grexit. Αντίθετα εκεί την οδηγεί, αφού προηγουμένως απαξιωθούν τα κοινωνικά δικαιώματα, τα διαθέσιμα των τραπεζών και ο δημόσιος πλούτος», υποστήριξε ο κ. Σκούμας.

Ακόμη, ο κ. Σκούμας μίλησε για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς των ήδη φτωχοποιημένων ανθρώπων, τονίζοντας ότι αυτό μόνο δικαιοσύνη δεν είναι, και προσέθεσε ότι ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος απώλειας του δημόσιου ελέγχου από αυτούς που έβγαλαν τη χώρα από την πρίζα για να εκβιάσουν κυβέρνηση και λαό ώστε να μην δημιουργήσουν τη δική τους πορεία.

«Υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι και άλλες εναλλακτικές λύσεις. Όμως, μέσα από αυτά τα νομοσχέδια δεν μπορούν να βρουν το δρόμο τους γιατί οδηγούν σε συνεχή φτωχοποίηση, και εκείνος που θα έχει πάντα το πάνω χέρι είναι η ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική ελίτ σε βάρος του ελληνικού λαού. Έχουμε τη δυνατότητα να την σταματήσουμε αν αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, όχι θα ψηφίσουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κοδέλας, μιλώντας στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

«Για δεύτερη Τετάρτη ζούμε τον ίδιο εφιάλτη. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε να γίνονται τιμητές αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτόν τον εφιάλτη που ζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι είπαν "όχι" στον εκβιασμό και "όχι" στους εκβιαστές» επισήμανε ο κ. Πετράκος. «Αρνούμαι να δεχτώ τις νεοφιλελεύθερες λογικές ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος» είπε ο κ. Πετράκος και συμπλήρωσε ότι «δεν είχαμε εξουσιοδότηση για έξοδο από το ευρώ, αλλά και δεν είχαμε εξουσιοδότηση να υπογράψουμε νέο μνημόνιο. Αντίθετα είχαμε υποχρέωση να μην υπογράψουμε νέο μνημόνιο». Και κατέληξε: «Αρνούμαι να συναινέσω ότι σώζεται η χώρα μου, όταν καταστρέφονται οι πολίτες της».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοδέλας σημείωσε ότι «ζούμε μια παραδοξότητα: Οι εμπνευστές των μνημονίων ξαφνικά νοιάζονται για το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες και για το ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος προκειμένου να εκφράσουν γνώμη οι βουλευτές». Και συμπλήρωσε ότι οι εξελίξεις σε σχέση με τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα προσδιορίζονται από τραγικότητα για τη δημοκρατία, την κοινωνία και την οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το νομοσχέδιο για τα επείγοντα μέτρα. Τι τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα δεύτερα προαπαιτούμενα. Δείτε LIVE EIKONA

Γεωργιάδης σε Φωτίου: Σαν πολλά μας τα είπατε. Προσέξτε μην δεν ψηφίσουμε και πάτε όλοι σπίτια σας

SHARE:

24Media Network