Οι λεπτές ισορροπίες του Αλέξη Τσίπρα

Greece's Prime Minister Alexis Tsipras attends an emergency Parliament session for the governments proposed referendum in Athens on Saturday, June 27, 2015.
Greece's Prime Minister Alexis Tsipras attends an emergency Parliament session for the governments proposed referendum in Athens on Saturday, June 27, 2015. SOOC

Να ισορροπήσει σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον επιχειρεί πλέον η κυβέρνηση γνωρίζοντας πως η εβδομάδα που απομένει μέχρι τη Δευτέρα του δημοψηφίσματος είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα με την κοινωνία να πιέζει

Κατευθύνσεις στους υπουργούς έδωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου ανά τομέα να λειτουργήσουν με πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις που θα έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κλίμα στην κοινωνία και να διευκολύνουν την  καθημερινότητα των πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης αμέσως μετά την ολοκλήρωση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου στις 2 τα ξημερώματα πήγε κατευθείαν στο γραφείο του στο υπουργείο.

Ήδη έχει ανακοινωθεί η ελεύθερη μετακίνηση των Αθηναίων πολιτών στα αστικά μέσα μεταφοράς.

Η κυβέρνηση έχει ένα τριπλό μέτωπο να αντιμετωπίσει:

- Έχει το βλέμμα στραμμένο στο εξωτερικό αναμένοντας και την σημερινή συνέντευξη τύπου του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, αλλά και μια ενδεχόμενη πρωτοβουλία για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και επίτευξη λύσης έστω και την τελευταία στιγμή.

Ήδη οι φήμες για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Τετάρτη φουντώνουν, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα νέο σχέδιο που επεξεργάζεται η πλευρά των Ευρωπαίων προκείμενου να αποφευχθεί η κρίση στην Ελλάδα, ή ακόμα και το δημοψήφισμα.

- Το εσωτερικό μέτωπο είναι και το δυσκολότερο για την κυβέρνηση, καθώς με τις τράπεζες κλειστές και τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλούνται στην οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών και ιδιαιτέρως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη λειτουργία της αγοράς, η "θηλιά" σφίγγει ολοένα και περισσότερο.

Οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως ο χρόνος μέχρι την Κυριακή του δημοψηφίσματος είναι πολύ πυκνός και προσπαθούν να μετριάσουν τις αντιδράσεις του capital control που έχει επιβληθεί.

- Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, υπουργοί, βουλευτές και στελέχη καλούνται από σήμερα να επικοινωνήσουν το "όχι" που υποστηρίζει η κυβέρνηση, καθώς γνωρίζουν καλά πως αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι διαφορετικό τότε αυτό δεν θα μπορεί να υποστηριχθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE:

24Media Network