Οι ομιλίες Βέμπερ- Μητσοτάκη στο προεδρείο του ΕΛΚ

Οι ομιλίες Βέμπερ- Μητσοτάκη στο προεδρείο του ΕΛΚ
Dimitris Papamitsos

Ο πρόεδρος της ΝΔ συζήτησε με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα της συνεδρίασης του προεδρείου του ΕΛΚ με φόντο τις ευρωεκλογές

Με τη δημόσια συζήτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υποψήφιο της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς για την ηγεσία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ ξεκίνησε σήμερα το πρωί η διήμερη συνεδρίαση του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης Μητσοτάκη- Βέμπερ βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ η συνεδρίαση συνολικά βεβαίως πραγματοποιείται με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές του Μαΐου, που θεωρούνται κρισιμότατης σημασίας για το μέλλον της Ευρώπης.

Παρούσα είναι σύσσωμη η ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ για πρώτη φορά είναι παρόντες και σχεδόν όλοι οι επικεφαλής κάθε ομάδας ευρωβουλευτών του ΕΛΚ ανά κράτος μέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης θα υποδεχθεί εκτός του κ.Βέμπερ, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΛΚ Αντόνιο Λόπεζ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας Πάμπλο Κασάδο.

Μετά τη συζήτηση με τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, στις 11:30, παρουσία των κ. Μητσοτάκη και Βέμπερ, τέσσερις ομάδες νέων Ελλήνων επιχειρηματιών θα παρουσιάσουν στους Ευρωπαίους πολιτικούς τις καινοτόμες ιδέες τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν για την υλοποίησή τους στην κρίση. Τη συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Στις τέσσερις το απόγευμα οι κ. Βέμπερ και Μητσοτάκης θα περιηγηθούν στα γραφεία της εταιρείας Workable, όπου θα ενημερωθούν για τις εξελίξεις στον χώρο και το μέλλον της εργασίας.

Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και o Πάμπλο Κασάδο θα συζητήσουν για κοινές δράσεις των χωρών της Νότιας Ευρώπης στα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Επισημαίνεται τέλος ότι η διήμερη συνάντηση του ΕΛΚ θα καταλήξει σε ένα ενιαίο κείμενο συγκεκριμένων πολιτικών λύσεων για το φλέγον ζήτημα της ανεργίας των νέων σε όλη την Ευρώπη, που αποβλέπουν να γίνει πράξη η δέσμευση του ΕΛΚ για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα