Οι πολιτικές αντιδράσεις για την τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Οι πολιτικές αντιδράσεις για την τουρκική πρόκληση στα Ίμια

Πως σχολίασαν τα κόμματα τη "βόλτα" των Τούρκων στρατηγών που έφτασαν με πολεμικό πλοίο σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια. Αυστηρό μήνυμα του Δημήτρη Βίτσα

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και οποίον επιβουλεύεται την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, έστειλε από την Ξάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Από το βήμα ανοιχτής εκδήλωσης στελεχών και φιλών του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βίτσας τόνισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι «η εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, δεν μας δόθηκε από κάποιους αλλά κατακτήθηκε με αγώνες και πολλές θυσίες, διαχρονικά του ελληνικού λαού. Οι όποιες συνθήκες ήρθαν να επικυρώσουν το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων».

«Τα ελληνικά σύνορα», συμπλήρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, «χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι και θα είναι απαραβίαστα και δεν πρόκειται να τα βάλουμε σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης». «Η αμφισβήτηση των συνθηκών που ορίζουν τα σημερινά σύνορα στην περιοχή μας από αυτούς που εκφράζεται», συνέχισε, «δεν αποτελεί ένδειξη δύναμης αλλά αδυναμίας.

Με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολίασε τη σημερινή προκλητική κίνηση από την πλευρά της Τουρκίας στα Ίμια.

«Η 'Αγκυρα θα πρέπει να εξοικειωθεί με δύο γεγονότα: - Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. - Δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο», ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter ο βουλευτής της ΝΔ.

Μέσω των social media, επέλεξε να τοποθετηθεί και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, που μέσω twitter σχολίασε: "O Ερνογάν κάνει ξανά λάθος. Ο δρόμος προς την Ευρώπη δεν περνάει από τα Ίμια, και δε θα φτάσουν ποτέ με πυραυλάκατο."

Τέτοιες πρακτικές δεν οδηγούν πουθενά

"Η απόφαση των οργάνων της ελληνικής Πολιτείας έχει οδηγήσει την Τουρκία σε προκλητικές δηλώσεις και σήμερα σε εμπρηστικές ενέργειες. Η Τουρκική ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική, θα πρέπει να αντιληφθεί ότι τέτοιες πρακτικές δεν οδηγούν πουθενά και στο μόνο που κάνουν κακό είναι στην ίδια την Τουρκία" ήταν το σχόλιο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου.

Η Τουρκία δε σέβεται το διεθνές δίκαιο

"Η σημερινή τουρκική πρόκληση στα Ίμια με την πυραυλάκατο που προσπάθησε να προσεγγίσει τις δύο ελληνικές βραχονησίδες και στην οποία επέβαινε μέρος της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι η Τουρκία παραμένει χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και τορπιλίζει με την επιθετικότητά της την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μας. Τα Ίμια είναι ελληνικά, τελεία και παύλα. Προειδοποιούμε την τουρκική ηγεσία ότι τέτοιες ενέργειες θα αποβούν σε βάρος της ίδιας της Τουρκίας και του λαού της.​" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ένωση Κεντρώων
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τουρκική πρόκληση στα Ίμια. Εικόνες και βίντεο από την περιοχή

Το τουρκικό ΓΕΣ για την πρόκληση στα Ίμια: Δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη

SHARE:

24Media Network